Μια εσπεριδοειδών φλαβονοειδών, Nobiletin, καταστέλλει την παραγωγή και έκφραση γονιδίων του Matrix μεταλλοπρωτεϊνάσης 9/Gelatinase B σε αρθρικό ινοβλάστες κουνέλι

Έξι φλαβονοειδών απομονωμένοι από εσπεριδοειδή depressa Rutaceae συμπεριλαμβανομένου tangeretin, 6-demethoxytangeretin, nobiletin, 5-demethylnobiletin, 6-demethoxynobiletin και sinensetin καταστολή της ιντερλευκίνης 1 (IL-1) που προκαλείται από παραγωγή της Β proMMP-9/progelatinase στο αρθρικό κύτταρα κουνέλι με μια δόση εξαρτάται από τρόπο· nobiletin κατέστειλε πιο αποτελεσματικά την παραγωγή proMMP-9 μαζί με τη μείωση του mRNA. Nobiletin επίσης μειωμένη παραγωγή IL-1 προκαλείται από PGE2 στο αρθρικό κύτταρα, αλλά δεν τροποποιεί τη σύνθεση στις συνολικές πρωτεΐνες. Αυτά τα καταπιεστικό αποτελέσματα των nobiletin παρατηρήθηκαν επίσης στον αρθρικό χονδροκύτταρα κουνέλι. Nobiletin αναστέλλεται πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών αρθρικό κουνέλι στη φάση ανάπτυξης.

Αυτά τα αποτελέσματα προτείνουν nobiletin είναι μυθιστόρημα αντιφλεγμονωδών υποψήφιος ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αναστέλλουν την παραγωγή PGE2, μήτρα υποβάθμιση του αρθρικού χόνδρου και pannus σχηματισμό στην οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα.