Μια Superfood - Φαγόπυρο

Αν και είναι συνήθως θεωρείται ως ένα σπυρί, το φαγόπυρο είναι στην πραγματικότητα ο σπόρος ενός φυτού πλατύφυλλων που σχετίζονται με ραβέντι. Αν και δεν είναι μια πραγματική σιτηρών, χρησιμοποιείται σαν ένα στη μαγειρική, και ξεπερνά το ρύζι, το σιτάρι και το καλαμπόκι, σε σχεδόν κάθε μέτρο της υγιεινής διατροφής (συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι το ρύζι, το σιτάρι και το καλαμπόκι είναι ψηλά στην γλυκαιμικό κλίμακα, προκαλώντας έτσι μια γρήγορη ακίδα στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μια αποδεδειγμένη υποστηρικτής της συστηματικής φλεγμονής). Φαγόπυρο, από την άλλη πλευρά, κατατάσσεται χαμηλά στην γλυκαιμικό κλίμακα.

Ξεφλουδιστεί πυρήνες φαγόπυρο (που ονομάζεται πλιγούρι) είναι χλωμό μαύρισμα-με-πράσινο, ενώ τα ψητά φαγόπυρου πλιγούρι είναι γνωστή ως kasha - ένα βασικό είδος διατροφής στην Ανατολική Ευρώπη - είναι σκούρο καφέ με μια γεύση καρυδιού. Φαγόπυρο έχει καλλιεργηθεί για τουλάχιστον 1.000 χρόνια στην Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία, όπου συχνά απολαμβάνουν, με τη μορφή του φαγόπυρου "Soba" χυλοπίτες - μια μορφή που έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής στη Δύση ως ένα υγιές υποκατάστατο για τα ζυμαρικά σίτου.Φαγόπυρο έχει περισσότερες πρωτεΐνες από το ρύζι, το σιτάρι, το κεχρί ή καλαμπόκι και είναι υψηλή σε βασικά αμινοξέα λυσίνη και αργινίνη, στην οποία μεγάλες καλλιέργειες δημητριακών είναι ανεπαρκή. Μοναδικό προφίλ αμινοξέων της δίνει το φαγόπυρο τη δύναμη να ενισχύσει την αξία της πρωτεΐνης των σπόρων και σπόρων δημητριακών που τρώγεται την ίδια μέρα. Ωστόσο, εκχύλισμα φαγόπυρο δεν περιέχει γλουτένη - η πηγή πρωτεϊνών στην αληθινή δημητριακά - και είναι, ως εκ τούτου ασφαλή για τα άτομα με αλλεργία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη.

Μοναδική Υγεία-Προώθηση Ιδιότητες φαγόπυρο πρωτεΐνης:

Τα ειδικά χαρακτηριστικά των πρωτεϊνών φαγόπυρο, και οι σχετικές αναλογίες των αμινοξέων της, να κάνει σκόνη το φαγόπυρο η αξεπέραστη που μειώνουν τη χοληστερόλη τρόφιμα έχουν μελετηθεί μέχρι σήμερα.

Χαρακτηριστικά πρωτεΐνη της ενισχύσει επίσης την ικανότητα φαγόπυρο να μειώσει και να σταθεροποιήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα - ένα βασικό παράγοντα για την πρόληψη του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Όπως και τα συνταγογραφείται ευρέως "ACE" φάρμακα υπέρταση, πρωτεΐνες φαγόπυρο μειώνουν τη δραστηριότητα του ενζύμου μετατροπής της αγγειοτενσίνης (ACE), μειώνοντας έτσι την υπέρταση.