Απιγενίνη και Καρδιακή Νόσος

Η απιγενίνη είναι φυσικό φυτοχημικό που βρίσκεται στα φρούτα, τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και τα βότανα. Η δίαιτα πλούσια σε αυτό το συγκεκριμένο φλαβονοειδές συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

Απιγενίνη και Καρδιακή Νόσος

Το φλαβονοειδές έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα στο κεντρικό νευρικό σύστημα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Στην πραγματικότητα, το χαλαρωτικό αποτέλεσμα της Απιγεγκίνης Χαμομηλιού αποδίδεται ως επί το πλείστον σε αυτό το ισχυρό φυτοχημικό που είναι ικανό να διαμορφώνει υποδοχείς GABA στον εγκέφαλο.


Apigenin


Ενώ έχει λίγα άλλα οφέλη για την υγεία, καρδιά σοφία, η πιο σημαντική είναι η ικανότητά της να αυξάνει στεροειδούς οξείας ρυθμιστικής πρωτεΐνης, γνωστή ως StAR. Αυτή η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την παραγωγή ορμονών, καθώς βοηθά στη μεταφορά της χοληστερόλης, από την οποία παράγονται όλες οι ορμόνες, στο κύτταρο.

Καθώς γερνούν, τρώνε κακά τρόφιμα και πίνουν υπερβολικό αλκοόλ, η παραγωγή του StAR μειώνεται. Καθώς μειώνεται η StAR, το ίδιο συμβαίνει και με την ορμονική παραγωγή, η οποία τελικά επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης και οδηγεί σε ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία.

Ωστόσο, με την πλούσια σε απειγινίνη διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής μπορούμε να γυρίσουμε τα πράγματα γύρω.

Το φλαβονοειδές είναι επίσης ένας φυσικός αναστολέας αρωματάσης. Μειώνει τον κίνδυνο θρόμβων αίματος και βοηθά στην αύξηση της παραγωγής αρκετών ορμονών, αναστέλλοντας το ένζυμο αρωματάσης το οποίο αυξάνεται με την ηλικία. Μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του κινδύνου αθηροσκλήρωσης και καρδιακής προσβολής.