Όφελος για την υγεία φλαβονοειδών απιγενίνη και ερευνητική χρήση στον καρκίνο και λευχαιμία

Απιγενίνη βρίσκεται σε υψηλές ποσότητες σε διάφορα βότανα συμπεριλαμβανομένων μαϊντανό, θυμάρι, μέντα και. Είναι βρίσκεται επίσης σε έναν αριθμό άλλων βοτάνων, συμπεριλαμβανομένων βότανο χαμομήλι, αλογοουρά βότανο, μελισσόχορτο, χορτάρι perilla, vervain βότανο και yarrow. Κόκκινο κρασί και σάλτσα ντομάτας περιέχουν αυτό φλαβονοειδών, πάρα πολύ.


Όπως και με πολλά φλαβονοειδή, έχει δυνατότητα να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, δεδομένου ότι έχει αντικαρκινική δράση. Απιγενίνη επίσης μπορεί ενδεχομένως να είναι χρήσιμο σε αλλεργία συνθήκες δεδομένου ότι μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.


Απιγενίνη και τις διαρθρωτικές ανάλογα chrysin λουτεολίνη χρησιμοποιήθηκαν για να αξιολογήσει την ικανότητά τους να αναστέλλουν την παραγωγή προ-φλεγμονωδών κυτταροκινών από lipopolysaccharide (LPS)-υποκινημένη ανθρώπινη περιφερικό αίμα μονοπύρηνα κύτταρα (PBMC). Επιπλέον, flowcytometric ανάλυση πραγματοποιήθηκε για να συγκρίνετε τα αποτελέσματα της απιγενίνη, chrysin, λουτεολίνη, η κουερσετίνη και naringenin σχετικά με τους τύπους διαφορετικό κελί που είναι παρούσα σε PBMC. LPS-υποκινημένο PBMC καλλιεργήθηκαν παρουσία τα φλαβονοειδή και TNFalpha, IL-1beta και IL-6 μετρήθηκαν σε τα υπερκείμενα. Παράλληλα, η μεταβολική δραστηριότητα από τα PBMC ήταν προσδιορίζεται με τη μέτρηση όξινη ηλεκτρική δραστηριότητα αφυδρογονάση. Απιγενίνη, chrysin και λουτεολίνη δόση-εξαρτημένα ανέστειλε την παραγωγή προ-φλεγμονωδών κυτοκινών και μεταβολική δραστηριότητα των LPS-υποκινημένο PBMC. Με την αύξηση της συγκέντρωσης του απιγενίνη, chrysin ή λουτεολίνη τα μονοκύτταρα/μακροφάγα εξαφανίστηκαν όπως μετράται από flowcytometry. Αυτό εμφανίστηκε επίσης να εμφανίζεται στο το μη-LPS-υποκινημένο PBMC. Την ίδια στιγμή υπήρχε αύξηση των νεκρών κυττάρων. Τ - και Β-λεμφοκύτταρα δεν επηρεάστηκαν. Quercetin και naringenin σχεδόν δεν είχε επιπτώσεις στις κυτταροκίνες, μεταβολική δραστηριότητα ή στον αριθμό των κυττάρων στους πληθυσμούς που σπούδασε κυττάρων. Εν κατακλείδι, μονοκύτταρα καταργήθηκαν ειδικά στον PBMC από απιγενίνη, chrysin ή λουτεολίνη θεραπεία in vitro σε χαμηλές συγκεντρώσεις (περίπου 8 microM), στο οποίο απιγενίνη εμφανίστηκε να είναι το πιο ισχυρό.


Η λουτεολίνη φλαβόνες και απιγενίνη αναστέλλουν in vitro παραγωγή διάδοσης και η ιντερφερόνη γάμμα αντιγόνο-συγκεκριμένα από αυτοάνοση Τ κύτταρα ποντικών ή ανθρώπων.