Απιγενίνη έχει ενισχύοντας ιδιότητες

Είναι πλούσια πηγή πηκτίνης απιγενίνη

Αν και βρίσκεται σε πολλά φρούτα, λαχανικά και βότανα, το ποσό αυτό ποικίλλει. Οι πλουσιότερες φυσικές πηγές είναι:

Μαϊντανό

Σέλινο

Άλλα καρυκεύματα όπως το δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός και κόλιανδρο

Χαμομήλι

Σκελίδες

Μελισσόχορτο

Αγκινάρες και σπανάκι

Μέντα

Κόκκινο κρασί

Γλυκόριζα

Απιγενίνη και καρδιοπάθεια

Φλαβονοειδών έχει χαλαρωτική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα που μπορεί να βοηθήσει τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Στην πραγματικότητα, η χαλαρωτική επίδραση του χαμομηλιού αποδίδεται ως επί το πλείστον σε αυτό το ισχυρό φυτοχημικές που είναι σε θέση να διαφοροποιούν τους υποδοχείς GABA στον εγκέφαλο.

Ενώ έχει μερικά άλλα οφέλη για την υγεία, καρδιά, σοφός, το πιο σημαντικό είναι η ικανότητά της να αυξήσει στερεοειδογόνο οξείας ρυθμιστικής πρωτεΐνης, γνωστό ως αστέρι. Αυτή η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ορμονών, δεδομένου ότι βοηθά στην μεταφορά χοληστερόλης, από την οποία γίνονται όλες οι ορμόνες, στο κύτταρο.

Φλαβονοειδών είναι επίσης ένας αναστολέας της αρωματάσης φυσικό. Μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος και βοηθά στην αύξηση της παραγωγής των ορμονών πολλά, αναστέλλοντας το ένζυμο της αρωματάσης που αυξάνεται με την ηλικία. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του κινδύνου αθηροσκλήρωσης και καρδιακή προσβολή.

Καρκίνος

Απιγενίνη έχει αποδειχθεί ότι όλα γύρο προσέγγιση, όταν πρόκειται για καρκίνο. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του προστάτη, του μαστού, καρκίνου του στομάχου και ουροδόχου κύστης, καθώς και λευχαιμία. Επιστήμονες, ας υποθέσουμε ότι φλαβονοειδών λειτουργεί με διάφορους τρόπους από τις οποίες έχουν εντοπιστεί μόνο λίγα από αυτά.

Ωστόσο, ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά είναι σίγουρα, ένας από τους κύριους λόγους πίσω από τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Με την πρόληψη ζημία ελεύθερων ριζοσπαστών και κλείδωμα COX-2, ο κίνδυνος καρκίνου μπορεί να μειωθεί, πολύ.

Φλαβονοειδών μπορεί επίσης να ακυρώσει το αποτέλεσμα Ανοσοκατασταλτικο ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, η οποία σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Ωστόσο, μπορεί να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες σε περίπτωση μεταμόσχευση οργάνου λόγω αυτού.

Η ικανότητά του να μειώσει και να μπλοκάρει το υπερβολικό οιστρογόνο από δεσμευτικές για τους υποδοχείς της, είναι ο κύριος λόγος γιατί φλαβονοειδών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο και να επιβραδύνει τη μετάσταση των καρκινικών κυττάρων, κυρίως του μαστού και του καρκίνου του προστάτη.

Συμπέρασμα

Αν και δεν είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό, τα οφέλη υγείας ισχυρό το καθιστούν έναν άξιο σύμμαχο στον αγώνα κατά των καρδιακών παθήσεων. Είναι τόσο ισχυρό το γεγονός ότι ακόμη και αυτό μπορούν να διαμορφώσουν διάφορα γονίδια.

Παρόλο που δεν είναι αποτελεσματική ως γονιδιακή θεραπεία, αυτού του είδους τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν προέρχονται από τη φυσική πηγή.

Ενώ φαίνεται να είναι πολύ ασφαλή χημικά, χωρίς επικίνδυνες παρενέργειες, φλαβονοειδών μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα φάρμακα της χημειοθεραπείας. Είναι, από μόνη της, ένα ισχυρό χημειοθεραπευτικού παράγοντα.