Ευεργετικές χρήσεις βιοφλαβονοειδών εσπεριδοειδών

Τα βιοφλαβονοειδή των εσπεριδοειδών θεωρούνται φυσικός ανακουφιστής πόνου και χρησιμοποιούνται εκτεταμένα στη θεραπεία των αθλητικών τραυματισμών, διότι θεωρούνται ότι ανακουφίζουν από τον πόνο και τις μώλωπες. Αναφέρονται επίσης ότι μειώνουν τον πόνο που βρίσκεται στα πόδια ή στο πλάι και διευκολύνουν τον πόνο του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα.

 

Τα βιοφλαβονοειδή των εσπεριδοειδών είναι απαραίτητα μόρια υποστήριξης για την απορρόφηση της βιταμίνης C (και πρέπει να λαμβάνονται ταυτόχρονα για να αποκτήσουν το μέγιστο όφελος) και πιστεύεται επίσης ότι προστατεύουν και διατηρούν τη δομή (διαπερατότητα) και τη δύναμη των τριχοειδών (αιμοφόρων αγγείων) Βοήθεια για την τριχοειδή ευαισθησία (εύκολος μώλωπας) και φλεβική ανεπάρκεια (κιρσοί και φλέβες). Η χρήση του Citrus Bioflavonoids και της βιταμίνης C βοηθά επίσης σε περιπτώσεις ανεπάρκειας βιταμίνης C και σκορβούδας, καθώς και τη διατήρηση της υγείας του κολλαγόνου του οργανισμού (το διακυτταρικό τσιμέντο). Πώς να φτιάξετε τα βιοφλαβονοειδή των εσπεριδοειδών


Citrus Bioflavonoids


Τα βιοφλαβονοειδή των εσπεριδοειδών πιστεύεται επίσης ότι είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών που δρουν ως σαρωτές ελεύθερων ριζών ψάχνοντας και απορροφώντας τα ασταθή μόρια που παράγονται κατά τη διάρκεια της χρήσης οξυγόνου από το σώμα που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους ιστούς και τα κύτταρα.

 

Η καθημερινή χρήση των Citrus Bioflavonoids μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση και πρόληψη του καταρράκτη και να βοηθήσει σε περιπτώσεις διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας.

 

Τα βιοφλαβονοειδή των εσπεριδοειδών λέγεται ότι έχουν αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες και μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα ή τον στοματικό έρπη.

 

Ορισμένες αναφορές υποστηρίζουν ότι τα Citrus Bioflavonoids μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, προωθώντας έτσι την καλή κυκλοφορία και ενδεχομένως μειώνοντας την υπέρταση.

 

Τα βιοφλαβονοειδή των εσπεριδοειδών πιστεύεται ότι μειώνουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με την παρατεταμένη αιμορραγία και βοηθούν σε περιπτώσεις αιμορραγίας των ούλων και αιμορραγίας.