Οφέλη από το εκχύλισμα Citrus Aurantium, Synephrine

Το Synephrine είναι το κύριο ενεργό συστατικό των φρούτων ασβέστη, το οποίο μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά την υπερβολική ενέργεια (συσσώρευση θερμότητας), τον άνεμο και το τσι, το ζεστό στομάχι για να προωθήσει την όρεξη και να επιταχύνει το μεταβολισμό. Το ασβέστιο θεωρητικά επιταχύνει το μεταβολισμό του λίπους και δεν επηρεάζει την καρδιαγγειακή πλευρά ως παρενέργεια των ασθενών με ephedra. Είναι επίσης ένα ήπιο αρωματικό ζιζανιοκτόνο, ένα νευροληπτικό και ένα καθαρτικό για τη δυσκοιλιότητα.

Απώλεια βάρους

Η πιο πιθανή εξήγηση για τη λειτουργία απώλειας βάρους του εκχυλίσματος ασβέστου είναι η επίδραση τύπου αλκαλοειδών που μοιάζει με αμφεταμίνη. Αν και το φαινόμενο αυτό είναι πιθανόν να είναι ελαφρώς χειρότερο από την εφεδρίνη, αντίθετα με την ενεργοποίηση της εφέδρας, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν μεταβλητά αποτελέσματα που περιλαμβάνουν υπερβολική κατανάλωση θερμίδων, μειωμένη όρεξη και αυξημένη κορεσμό, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους. Μια μελέτη των σκύλων πρότεινε επίσης ότι η synephrine μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό σε συγκεκριμένο λιπώδη ιστό που ονομάζεται καστανόχρωμος ιστός.

Λόγω του γεγονότος ότι η σιμβαστατίνη και άλλα διάφορα συστατικά είναι δομικά παρόμοια με την εφεδρίνη και δρουν ως ειδικοί αδρενεργικοί υποδοχείς (Beta-3, αλλά όχι Beta-1, Beta-2 ή Alpha-1) επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, η επιφάνωση διεγείρει όλους τους β-αδρενεργικούς υποδοχείς.

Ελαφρύ διεγερτικό

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ενεργητική επίδραση της συνεφρίνης μπορεί να διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτή η ενσωμάτωση μπορεί να περιλαμβάνει αυξημένη κυκλοφορία του αίματος μέσω της καρδιάς και του ιστού του εγκεφάλου, αυξημένη αρτηριακή πίεση και βελτιωμένη ψυχική δραστηριότητα, γεγονός που καθιστά την Synephrine εύκολη στη χρήση ως ήπιο διεγερτικό.

Πεπτικό σύστημα

Σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο χρήσης, το εκχύλισμα εσπεριδοειδών μπορεί να διεγείρει τη λειτουργία της πεπτικής οδού διεγείροντας τη λειτουργία του στομάχου χαλαρώνοντας και μειώνοντας το μετεωρισμό. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη ναυτία και την εξάλειψη της αναταραχής του στομάχου, όπως μετεωρισμός και φούσκωμα.

Λειτουργία αποστείρωσης

Το εκχύλισμα εσπεριδοειδών είναι ένα μη τοξικό, οργανικά αποστειρωμένο προϊόν. Έδειξε αναστολή της βακτηριακής ανάπτυξης κατά τη διάρκεια δοκιμασιών δοκιμαστικών σωλήνων και ανέστειλε επίσης την ικανότητα ορισμένων ιών να μολύνουν. Ως εκ τούτου, το εκχύλισμα χρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό απολυμαντικού διαλύτη, ένα τρόφιμο ή καλλυντικό συντηρητικό και βιομηχανικά ως μυκητοκτόνο, ένας αντιβακτηριακός παράγοντας, ένας παρασιτικός παράγοντας και ένας αντι-ιικός παράγοντας.