Οφέλη από φυσικό αγνό Genistein για την ανθρώπινη υγεία

Φυσικό αγνό genistein έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, δρα ως φυτοοιστρογόνα, αντιοξειδωτικό, αντι-καρκινικό παράγοντα και μπορεί να βοηθήσει άτομα με μεταβολικό σύνδρομο.

Genistein του οιστρογονική δράση

Genistein έχει το ισχυρότερο οιστρογονική δραστηριότητα του όλες οι ισοφλαβόνες. Genistein με οιστρογονική επίδραση μπορεί να προστατεύσει από την οστεοπόρωση και την πιθανή επίδραση στην μειώσεις του σωματικού βάρους. Genistein μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για να διευκολύνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως εξάψεις.

Genistein ως αντιοξειδωτικό

Genistein είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Μπορεί να αφαιρέσει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και μειώνουν την υπεροξείδωση των λιπιδίων. Genistein αυξάνει τη δραστηριότητα των άλλων αντιοξειδωτικών ενζύμων όπως η υπεροξειδάση της γλουταθειόνης, υπεροξειδική δισμουτάση και την γλουταθειόνη αναγωγάσης.


Genistein για την αντικαρκινική

Genistein φαίνεται να μειώσει τον κίνδυνο για ορισμένες ορμόνες που σχετίζονται με καρκίνους, κυρίως του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του προστάτη. Επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ισοφλαβόνες μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη. Η αντικαρκινική δράση του genistein: αναστολή της αγγειογένεσης, αναστολή της κινάσης τυροσίνης, ιδιότητα αντιοξειδωτικές και αντι-οιστρογόνο δράση. Genistein συνδέεται με τους υποδοχείς οιστρογόνων, αποτρέποντας τα οιστρογόνα από δεσμευτικές και έναρξη της ανάπτυξης του καρκίνου.

Genistein για την υγεία της καρδιάς

Genistein αναστέλλει τη σύνθεση κυτταρικής χοληστερόλης και εστεροποίηση χοληστερόλης. Genistein, επίσης, μειώνει την οξείδωση λιπαρών οξέων και ασκεί λιπίδιο που χαμηλώνει τον επίδραση. Μόνο οξειδωμένη LDL χοληστερόλη απορροφάται από τα κύτταρα του αρτηριακού και αποτροπή της οξείδωσης αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο για αρτηριοσκλήρωση. Genistein αποτρέπει το σχηματισμό της εστία προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, ενεργώντας ως anticlotting πράκτορα.