Γαλάκτωμα και φροντίδα του δέρματος

Μαζί με την καρδιά, την πεπτική και την ανοσοποιητική υγεία, τα βακκίνια και το εκχύλισμα βατόμουρου μπορεί να έχουν κρίσιμο ρόλο φροντίδας στην υγεία και τη φροντίδα του δέρματος. Τα όμορφα οφέλη μπορούν να αποδοθούν σε αυτά τα χαρακτηριστικά και ιδιότητες των βακκινίων:

Βιταμίνη C

Ένα φλιτζάνι βατόμουρα περιέχει σχεδόν το ένα τέταρτο των καθημερινών αναγκών σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C έχει πολύτιμο ρόλο στη σύνθεση κολλαγόνου και βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα διαφόρων επιφανειών του δέρματος. Μελέτες έχουν επιπλέον αποδείξει ότι η βιταμίνη C μπορεί να αποτρέψει τη βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV).

Ανθοκυάνες

Τα βακκίνια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ανθοκυανίνη, ένα φλαβονοειδές και χρωστική ουσία υπεύθυνη για κόκκινες, πορφυρές και μπλε φυτικές καλλιέργειες. Οι ανθοκυανίνες μπορεί να είναι αποτελεσματικές κατά της ανάπτυξης και της εξέλιξης του καρκίνου του δέρματος.


blueberry extract


Γαλλικό οξύ

Το γαλλικό οξύ (GA) βρίσκεται σχεδόν σε όλα σχεδόν τα φυτά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι η τοπική και διαιτητική χρήση μπορεί να αντισταθμίσουν τις βλάβες που προκαλούνται από την ακτινοβολία UV, τον πρωταρχικό παράγοντα στη φωτογήρανση του δέρματος - προκαλώντας ρυτίδες, ξηρότητα και πάχυνση του δέρματος.

Ρεσβερατρόλη

Συχνά γνωστή για την περιεκτικότητά του σε ερυθρό κρασί, η ρεσβερατρόλη μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό κατά της γήρανσης. Αν και η έρευνα είναι σήμερα περιορισμένη, μερικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η τοπική χρήση της ρεσβερατρόλης μπορεί να εμποδίσει τη βλάβη από τον ήλιο και να μειώσει την ακμή. Επιπλέον, η στοματική λήψη της ρεσβερατρόλης μπορεί να προσφέρει βελτιώσεις στο δέρμα με εμπλουτισμένη ελαστικότητα και μειωμένες κηλίδες ηλικίας.

Συνολικά, τα περισσότερα ισχυρά χαρακτηριστικά των βακκινίων προέρχονται από αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τη βλάβη των κυττάρων του δέρματος, μειώνοντας έτσι τα σημάδια γήρανσης μαζί με την προώθηση της εμφάνισης του δέρματος.