Σχετικά Angelica Sinensis

Angelica sinensis, κοινώς γνωστό ως dong quai ή «γυναικείο ginseng" είναι ένα βότανο από την οικογένεια Apiaceae, γηγενείς στην Κίνα. Angelica sinensis μεγαλώνει σε δροσερές βουνά με μεγάλο υψόμετρο στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα. Το κιτρινωπό καφέ ρίζα του φυτού συγκομίζεται το φθινόπωρο και είναι ένα πολύ γνωστό κινεζική ιατρική χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Χρησιμοποιήστε στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική:

Η αποξηραμένη ρίζα του Α sinensis είναι κοινώς γνωστό ως κινεζική αγγελική (Απλοποιημένα Κινέζικα:当归? Παραδοσιακά κινέζικα:當歸? Pinyin: dāngguī? Πε-ΟΕ-ji: Tong-Κούι) και χρησιμοποιείται ευρέως στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για την υγεία των γυναικών, καρδιαγγειακές παθήσεις, οστεοαρθρίτιδα, φλεγμονή, κεφαλαλγία, λοιμώξεις, ήπια αναιμία, κόπωση και υψηλή αρτηριακή πίεση.


Dong quai έχει χρησιμοποιηθεί για την εμμηνόπαυση αγγειοκινητικά συμπτώματα όπως εξάψεις. Ωστόσο, σε μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική μελέτη δείχνει ότι dong quai δεν είναι πιο αποτελεσματικό από το εικονικό φάρμακο.

Οι πιθανοί αντι-οστεοπορωτικά αποτελέσματα των dong quai ανεξάρτητη από κάθε μηχανισμό οιστρογόνων αξιολογήθηκαν σε μοντέλα αρουραίων που έδειξαν ότι το εκχύλισμα του Α sinensis μπορεί να αποτρέψει την απώλεια οστικής μάζας. Ωστόσο, πιο υψηλής ποιότητας ανθρώπινο στοιχεία για να επιβεβαιώσει ίδια αντι-οστεοπορωτικά αποτελέσματα των dong quai στους ανθρώπους.


Dong quai περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται butylidenephthalide που έχει αντισπασμωδική δράση in vitro και μπορεί να ανακουφίσει δυσμηνόρροια μυϊκές κράμπες με τη χαλάρωση της μήτρας μυών. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Dong quai επάγει επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών, μέσω της αναστολής της απόπτωσης σηματοδότησης.


Συνολικά, η αμερικανική Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής αναφέρει ότι απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των dong quai για τις περισσότερες χρήσεις.