Οφέλη από το συνένζυμο Q10

1. Καρδιακή υγεία

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Coenzyme Q10 είναι η ικανότητά του να υποστηρίζει ισχυρές και υγιείς καρδιές. Η καρδιά καταναλώνει περισσότερη ενέργεια με τη μορφή ATP από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να προκαλέσουν οξειδωτική βλάβη στην καρδιά αφήνοντας την ασθενέστερη. Το συνένζυμο Q10 ωφελεί την καρδιά επειδή κάνει τα μυϊκά κύτταρα της καρδιάς πιο αποτελεσματικά στην παραγωγή και τη χρήση ενέργειας. Επωφελεί επίσης την καρδιά ως αντιοξειδωτικό, επειδή αποτρέπει την εξασθένηση των μυών λόγω οξειδωτικής βλάβης. Στην πραγματικότητα, τα χαμηλά επίπεδα Coenzyme Q10 έχουν αποδειχθεί ότι συσχετίζονται με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

2. Αυξάνει την ενέργεια

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μια χρόνια αίσθηση ότι τρέχουν σε μια μισή άδεια μπαταρία? μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποια είναι η αιτία αυτής της χρόνιας αίσθησης. Ωστόσο, οι ανεπάρκειες του Coenzyme Q10 είναι γνωστό ότι προκαλούν χρόνια κόπωση. Αυτό συμβαίνει επειδή τα χαμηλά επίπεδα Coenzyme Q10 εμποδίζουν την ικανότητα του σώματός μας να κάνει το ATP, το οποίο εξουσιάζει κάθε δράση μας.


Coenzyme Q10


3. Καταπολεμά τη γήρανση

Τα επίπεδα ιστού του CoQ10 μειώνονται φυσιολογικά με την ηλικία μας, γεγονός που οδηγεί σε ανεπάρκειες που μπορούν να προκαλέσουν χρόνιο αίσθημα αδυναμίας λόγω της μειωμένης ικανότητας του οργανισμού μας να δημιουργεί ATP. Ενώ κάποιοι αποδέχονται λανθασμένα αυτό το αίσθημα εξάντλησης ως αναπόφευκτη πτυχή της γήρανσης, τα συμπληρώματα CoQ10 μπορούν να αποκαταστήσουν τα επίπεδα του εν λόγω ενζύμου στο σώμα μας στα βέλτιστα επίπεδα. Ένα άλλο όφελος για την καταπολέμηση της ηλικίας του Co10 προέρχεται από την ιδιότητά του ως ισχυρού αντιοξειδωτικού. Το συνένζυμο Q10 είναι γνωστό ότι καθαρίζει το σώμα των τύπων των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι γνωστό ότι βλάπτουν τους κυτταρικούς τοίχους προκαλώντας πολλές από τις σωματικές δυσλειτουργίες που έρχονται με το γήρας.

4. Βοηθά στην υψηλή αρτηριακή πίεση

Αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα, υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που δείχνουν ότι τα συμπληρώματα Coenzyme Q10 μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν έως και 12 εβδομάδες για να παρατηρηθεί μια αλλαγή στην αρτηριακή πίεση.