Ελέγξτε το βάρος σας με την ινουλίνη

Η ινουλίνη έχει ένα δίδυμο μεταξύ των μορίων ζάχαρης που ονομάζεται ολιγοφρουκτόζη, πράγμα που κάνει παρόμοια πράγματα στο σώμα σας. Οι ερευνητές βρήκαν και τα δύο είδη σακχάρων για να δουν πώς επηρεάζουν το βάρος. Και η ινουλίνη και η ολιγοφρουκτόζη φαίνεται να βοηθούν τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο και να χάσουν βάρος. Μπορεί να είναι ότι αυτά τα σάκχαρα σας γεμίζουν γρηγορότερα, ή μπορεί να είναι ότι αλλάζουν τα πεπτικά βακτηρίδια σας για να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Μια άλλη θεωρία είναι ότι η ινουλίνη αλλάζει τις ορμόνες της πείνας που παράγει το σώμα σας, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε πεινασμένοι.


Ωστόσο, λειτουργεί για την εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα, της χοληστερόλης και του βάρους, η ινουλίνη είναι μια καλή προσθήκη στη διατροφή του διαβήτη.


Inulin


Ενώ μια κοινή πηγή ινουλίνης είναι η ρίζα κιχωρίου, που χρησιμοποιείται πολύ ως υποκατάστατο του καφέ, μπορείτε να την βρείτε και σε πράσα, κρεμμύδια, σκόρδο, μπανάνες, σπαράγγια, σιτάρι και αγκινάρες της Ιερουσαλήμ.


Εάν θέλετε περισσότερη ινουλίνη από ό, τι παίρνετε από την κατανάλωση κρεμμυδιών και άλλων λαχανικών, μπορείτε να τα αγοράσετε με τη μορφή σκονών ή συμπληρωμάτων. Ανάμιξη ινουλίνης σε τρόφιμα και ψητές συνταγές - υποτίθεται ότι δεν αφήνει καμία γεύση ή grittiness. Πολλοί κατασκευαστές τροφίμων προσθέτουν ινουλίνη σε granola μπαρ, μπαρ πρωινό, γιαούρτι και άλλα τρόφιμα για τη βελτίωση της γεύσης και της υφής χωρίς την προσθήκη θερμίδων. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι η συσκευασία αναφέρει ότι το τρόφιμο περιέχει πρεβιοτικό ή διατροφή για να τροφοδοτεί χρήσιμα βακτηρίδια στο έντερο. Αναζητήστε την ινουλίνη στην ετικέτα ορισμένων γιαουρτιών, των ράβδων διατροφής και άλλων τροφίμων.