Ποια οφέλη μπορούμε να πάρουμε από το εκχύλισμα Echinacea Eurpurea;

Η Echinacea purpurea, κοινώς γνωστή ως μωβ coneflower, είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα βότανα στον κόσμο. Το εκχύλισμα του μωβ coneflower έχει βρει το δρόμο του σε φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος, θεραπείες για κοινό κρυολόγημα και διάφορες διατροφικές συνήθειες. Η Echinacea purpurea είναι μια ασφυκτική από τη Βόρεια Αμερική. Υπάρχουν αποδείξεις ότι το απόσπασμα του κωνοφόρου έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες θεραπείες για πάνω από τέσσερις αιώνες, κυρίως από τις ινδικές φυλές των Μεγάλων Πεταλιών. Ενώ είναι ένα βότανο, τα εκχυλίσματα των ριζών, των λουλουδιών και των φύλλων χρησιμοποιούνται για τις φαρμακευτικές τους αξίες. Υπάρχει μια άλλη έκδοση του βοτάνου που ονομάζεται Echinacea pallida, η οποία αναφέρεται επίσης ως ανοιχτό μωβ coneflower. Αυτό αυξάνεται περισσότερο λόγω του διακοσμητικού αποτελέσματος και καθώς προσελκύει πεταλούδες.

 

Σε αντίθεση με κάποια άλλα βότανα, η διαφορά στα συστατικά ή τα θρεπτικά συστατικά όταν μετακινείτε από τα εναέρια μέρη του φυτού στις ρίζες του είναι αρκετά έντονη. Η ρίζα έχει περισσότερες χημικές ουσίες, πτητικά έλαια σε υψηλές συγκεντρώσεις και λιγότερους πολυσακχαρίτες. Τα εναέρια μέρη του φυτού, όπως τα λουλούδια και τα φύλλα, έχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία καθώς και θεραπευτικές ιδιότητες. Τα εκχυλίσματα από φύλλα και άνθη ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια, ινουλίνη, φλαβονοειδή, βιταμίνη C και πολυσακχαρίτες.

 

Echinacea purpurea extract


• Το εκχύλισμα Echinacea purpurea χρησιμοποιείται σε θεραπείες για τον καρκίνο του εγκεφάλου. Τα φυτοχημικά στο βότανο θεωρούνται αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των όγκων. Δεν αντικαθιστά τη συμβατική θεραπεία και θεραπεία του καρκίνου αλλά τις συμπληρώνει. Το εκχύλισμα διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και ως εκ τούτου προστατεύει το άτομο από το κρύο, παρέχει ανακούφιση αν έχει συσπαστεί και επίσης μειώνει την περίοδο που μένετε με το κρύο. Το εκχύλισμα έχει θεραπευτικές ιδιότητες και υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις που δείχνουν την επίδρασή του ως ανακουφιστή πόνου. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι είναι αποτελεσματικό στην παροχή ανακούφισης από τον πόνο που προκαλείται από πονοκεφάλους, εντερικούς πόνους και διαφορετικούς τύπους πόνου που σχετίζονται με τον έρπητα, τη γονόρροια και την ιλαρά, μεταξύ άλλων. Το εκχύλισμα είναι καθαρτικό και μπορεί να καταναλωθεί ως τσάι.

 

• Το εκχύλισμα με μοβ εκχυλίσματα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να αποτρέψει τους ιστούς και τα κύτταρα από τοξικές φλεγμονές. Το εκχύλισμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αναζωογόνηση των κυττάρων και την αναγέννηση των ιστών μετά από μια φλεγμονή. Η Echinacea αποτρέπει τα προβλήματα του δέρματος και χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορα φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος για μερικά από τα συγκεκριμένα οφέλη. Ενώ το εκχύλισμα μπορεί να θεραπεύσει τις φλεγμονές του δέρματος και τα δαγκώματα του αρθρόποδου, μπορεί επίσης να λειτουργήσει κατά του εκζέματος, της ψωρίασης, των δερματικών λοιμώξεων και των τσιμπήματα. Βοηθά στην επούλωση των πληγών. Το εκχύλισμα έχει την ικανότητα να αναζωογονεί το δέρμα, κυρίως λόγω της επίδρασής του στην αναγέννηση των ιστών.