Οφέλη για την υγεία της μαύρης σταφίδας

Τα μαύρα φραγκοστάφυλα είναι πολύ πλούσια σε πολλά φυτοθρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, απαραίτητα λιπαρά οξέα και μέταλλα.

Ειδικότερα, μαύρες σταφίδες είναι γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C (ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό), GLA (Gamma-λινολεϊκό οξύ, ένα πολύ σπάνιο ωμέγα-6 απαραίτητων λιπαρών οξέων) και κάλιο. Έχουν αποδειχθεί ότι έχει διπλάσια κάλιο των μπανανών, τέσσερις φορές την βιταμίνη C πορτοκαλιών, και δύο φορές αντιοξειδωτικών βατόμουρα.

Μαύρες σταφίδες περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι ενώσεις φυσικά βρίσκονται στα μούρα. Είναι πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά και είναι υπεύθυνες για το χρώμα της μαύρα φραγκοστάφυλα. Περίπου 300 διαφορετικά είδη ανθοκυάνες έχουν ανακαλυφθεί.Οι ανθοκυανίνες αναστέλλουν τα ένζυμα κυκλοοξυγενάση 1 και 2, και μείωση της φλεγμονής και των επιπτώσεων της αρθρίτιδας στο σώμα. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με ασπιρίνη ή ιβουπροφαίνη, τόσοι πολλοί μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι επιλέγουν το πιο υγιεινό χυμό φραγκοστάφυλο πάνω από αυτά τα φάρμακα.

Οι ανθοκυανίνες έχουν βρεθεί να είναι θερμότητα και το φως ευαίσθητα, έτσι ώστε η επεξεργασία των φραγκοστάφυλα ελέγχεται πολύ προσεκτικά για να εξασφαλιστεί κρατούν θρεπτικές τους ιδιότητες

Ο χυμός φρούτων του φραγκοστάφυλου περιέχει προανθοκυανιδίνες, ανθοκυανίνες και ένα πολυσακχαρίτη-πλούσια ουσία, πολυσακχαρίτης cassis (CAPS), και έχει δράση των μακροφάγων διέγερσης. Ιντερλευκίνη (IL) δραστηριότητα -1beta επαγωγής του είναι πολύ υψηλή, σε σύγκριση με άλλους χυμούς φρούτων. CAPS βρέθηκε να αποτελείται από μαννόζη, γαλακτόζη, ξυλόζη, ραμνόζη, ξυλόζη, αραβινόζη, και γλυκόζη. Η ουσία αυτή έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ τοξική έναντι κυττάρων όγκου, έτσι μελέτες που διεξάγονται για τον προσδιορισμό των αντικαρκινικές ιδιότητες της μαύρης κορινθιακής σταφίδας

Επιπλέον, το μαύρο σπορέλαιο σταφίδα περιέχει 47% λινελαϊκό (18: 2η6), το 14% α-λινολενικό (18: 3n3), 12% γ-λινολενικό (18: 3n6), και 2,7% στεαριδονικού (18: 4n3) οξέα. Από αυτά, γ-λινολεϊκό σπάνια συναντάται σε κανένα άλλο φυσικό πόρο, και τα δύο άλφα και γάμμα-λινολεϊκού είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα, το οποίο σημαίνει ότι το σώμα μας δεν μπορεί να τα παράγει από μόνη της.

Συνολικά, φραγκοστάφυλο σκόνη έχει αποδειχθεί ότι έχουν οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων: Αντι-φλεγμονώδη δράση? Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση? Ίσως να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου? Μειώνει τις επιπτώσεις της αρθρίτιδας.