Οφέλη για την υγεία των Coix Seed

Coix συνήθως χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό βότανο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική. Coix σπόρος περιέχει υψηλά επίπεδα των απαραίτητων λιπαρών οξέων τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων και την ανακούφιση της φλεγμονής. Τα πολλά οφέλη για την υγεία των Coix περιλαμβάνουν:

Αφού οι φλοιοί των σπόρων Coix απομακρύνονται, χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία παθήσεων των πνευμόνων, το παχύ έντερο, σπλήνα και στομάχι. Οι σπόροι είναι γλυκιά και ήπια στη γεύση.

Παραδοσιακά τα φυσικά φάρμακα κάνουν χρήση των Coix να ενθαρρύνει τη διέλευση του νερού στο σώμα. Είναι διουρητικό χαρακτήρα και προωθεί την κατάλληλη ροή των ούρων. Επίσης βοηθά στη θεραπεία οίδημα που οφείλεται σε κατακράτηση υγρών.

Φυτικά επαγγελματίες χρησιμοποιούν Coix για να ανακουφίσει τα προβλήματα πέψης, κοιλιακό φούσκωμα, δυσκοιλιότητα και διάρροια.

Πολλές συνταγές χρησιμοποιούν Coix σπόρων για την ανακούφιση της αρθρίτιδας και των ρευματισμών.

Κινεζική ιατρική χρησιμοποιεί συνήθως Coix για τη θεραπεία ασθενειών του πνεύμονα, αποστήματα στους πνεύμονες και σκωληκοειδίτιδα.Τα φάρμακα γίνονται με Coix σπόρους βοηθήσει να σχεδιάσετε τα υγρά μακριά από το δέρμα και έτσι να βοηθήσει να ανακουφίσει το οίδημα και τη φλεγμονή που προκαλείται από μαστίτιδα. Coix είναι επίσης χρήσιμη για την ενθάρρυνση του θηλασμού στις γυναίκες.

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι είναι Coix αποτελεσματική στη θεραπεία μόλυνσης κάτω από τα νύχια. Είναι γνωστό ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσει στο να απαλλαγούμε από τα μολυσμένα κύτταρα.

Σπόροι Coix είναι αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες στη φύση και έτσι να βοηθήσει στη θεραπεία πυρετούς. Οι σπόροι είναι επίσης γνωστό ότι μειώνουν σπασμούς, ελέγχουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να χρησιμεύσει ως ένα ήπιο, φυσικό ηρεμιστικό.

Η ρίζα του φυτού Coix χρησιμοποιείται για τη θεραπεία προβλήματα εμμήνου ρύσεως.

Βραστά σπόροι Coix μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κάνει ένα τσάι που είναι ευεργετική στη θεραπεία κονδυλωμάτων. Το τσάι βοηθά επίσης να θρέψει και να ενυδατώσει το δέρμα. Οι σπόροι μπορεί να λειανθεί με μέλι για να κάνει μια ομαλή πάστα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία προβληματικές περιοχές στο δέρμα, όπως η ερυθρότητα και κηλίδες.

Μια μελέτη έδειξε ότι το εκχύλισμα σπόρων Coix μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Coix σπόρων είναι εύκολο να ενσωματωθούν σε τρόφιμα. Μπορεί να αναμιχθεί με το ρύζι, άγριο γιαμ και άλλα βότανα για να κάνει μια ευεργετική χυλό.