οφέλη για την υγεία του Ginseng

Πρόσφατες εκθέσεις σχετικά με την φαρμακολογία του ginseng δείχνουν ένα ευρύ φάσμα των επιδράσεων, συμπεριλαμβανομένου επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, το ενδοκρινικό και του φλοιού των επινεφριδίων συστήματα, εσωτερικά, τα όργανα, το μεταβολισμό, την αρτηριακή πίεση και τη ζάχαρη, γοναδοτροπίνης δραστικότητα, κυτταρική γήρανση, οι όγκοι, και το άγχος. Ginseng φαίνεται να ανακουφίσει την πίεση, αυξάνει τη σεξουαλική δραστηριότητα, και να διευκολύνει το ζευγάρωμα σε πειραματόζωα. Το βότανο έχει αναφερθεί ότι είναι αποτελεσματική στην παράταση του χρόνου επιβίωσης κατά την διάρκεια καρδιακής ανακοπής.

 

Ginseng έχει καταχωρηθεί από κάποιο ως χρήσιμα στη θεραπεία της αναιμίας, του καρκίνου, η κατάθλιψη, ο διαβήτης, η κόπωση, υπέρταση, αϋπνία, σοκ, τα αποτελέσματα της ακτινοβολίας, τα αποτελέσματα της μορφίνης και της χρήσης κοκαΐνης, του περιβάλλοντος, φυσική και διανοητική πίεση, και χρόνιες ασθένειες. Έχει ειπωθεί για να ενεργεί ως διεγερτικό, προωθούν την αντοχή, την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, χαλάρωση του νευρικού συστήματος, τη βελτίωση της ψυχικής ευαισθητοποίησης, να ενθαρρύνουν την κατάλληλη ορμονική λειτουργίες, να βελτιώσει τα επίπεδα των λιπιδίων, τη μείωση της χοληστερόλης, τη βελτίωση της ανάπτυξης των νεύρων, και να αυξήσουν την αντίσταση στις ασθένειες. Έχει χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της όρεξης και σωματική ενέργεια, ρυθμίζουν έμμηνα, την ευκολία του τοκετού, την αύξηση της γονιμότητας των γυναικών, και τη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου.

 

Ginsenosides είναι μια διαφορετική ομάδα από στεροειδείς σαπωνίνες, οι οποίες επιδεικνύουν την ικανότητα να στοχεύουν μια μυριάδα των ιστών, που παράγουν μια σειρά από φαρμακολογικές αποκρίσεις. Ωστόσο, πολλοί μηχανισμοί της δραστηριότητας ginsenoside εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα. Από ginsenosides και άλλα συστατικά του ginseng παράγουν αποτελέσματα που διαφέρουν από το ένα το άλλο, και μια ενιαία ginsenoside ξεκινά πολλαπλές δράσεις στον ίδιο ιστό, η συνολική φαρμακολογία του εκχυλίσματος ginseng είναι παραμένει εξαιρετικά περίπλοκη και απόκρυφα.


Ginseng

 

Καταπολεμά ιογενείς λοιμώξεις

Η έρευνα έχει δείξει ότι Ginseng μπορεί να έχει την ικανότητα να δρουν ως «προσαρμογόνο», παράταση της ζωής με την καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων και Pseudomonas aeruginosa. Η έρευνα συνεχίζεται για να υποστηρίξει προστατευτικό ρόλο ενάντια ginseng αντικαρκινικές αγωγές και φάρμακα, ίσως ακόμη και την αντιμετώπιση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας. Υπάρχει κάποια σκέψη ότι Ginseng μπορεί να είναι χρήσιμη για την πρόληψη της κατάχρησης και της εξάρτησης από οπιοειδή και ψυχοδιεγερτικά.

 

μειώνει το στρες

Ginseng έχει χρησιμοποιηθεί τόσο για την τόνωση και τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Αυξάνει τριχοειδή κυκλοφορία στον εγκέφαλο και μειώνει τις επιπτώσεις του στρες. Αν και υπάρχουν πολλά είδη ginsengs στον κόσμο, αλλά δεν μπορεί να συναγωνιστεί ασιατικό ginseng σε συστατικά και φαρμακευτικά αποτελέσματα. Περιέχει όσες 29 διαφορετικές ginsenosides, ενώ οι άλλοι περιέχει 8-9.

 

Αντι-γήρανση

Ασίας Ginseng περιέχει ουσίες αντι-γήρανσης, όπως αντιοξειδωτικά και ινσουλίνη-όπως ουσίες που δεν υπάρχουν σε οποιοδήποτε άλλο τύπο του ginseng.


Μειώνει το σάκχαρο του αίματος και της χοληστερόλης

Στη δυτική φυτικό φάρμακο, έχουν ρύθμιση επιπτώσεις Panax ginseng για το ανοσοποιητικό σύστημα έχουν μελετηθεί για πιθανή αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της κρυολογήματα, γρίπη, και κάποιες μορφές καρκίνου. Σε κλινικές μελέτες, το εκχύλισμα Ginseng Panax έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα στο αίμα τόσο ζάχαρη και χοληστερόλη, ως εκ τούτου, μπορεί να βοηθήσει τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και η υψηλή χοληστερόλη. Άλλες πιθανές χρήσεις της δεν είναι τόσο καλά καθορισμένη, όμως. Σε ξεχωριστές μελέτες πειραματόζωων και ανθρώπων, Panax ginseng είχε μια χαλαρωτική επίδραση επί των μυών στους πνεύμονες. Η προκύπτουσα επέκταση των αεραγωγών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του άσθματος και άλλες παθήσεις των πνευμόνων που προκύπτουν από στενόχωρα αεραγωγών.


ενισχύει τη μνήμη

Σε άλλες μελέτες, ένας συνδυασμός εκχυλίσματος Ginseng Panax και gingko πιστεύεται να ενισχύσει τις διαδικασίες της μνήμης και της σκέψης. Τα πρώτα αποτελέσματα από την εργαστηριακή μελέτη μπορεί να δείξει ότι οι χημικές ουσίες στο εκχύλισμα Ginseng Panax την προώθηση της ανάπτυξης των αιμοφόρων αγγείων, η οποία θα μπορούσε να είναι πολύτιμη στη θεραπεία εκτεταμένες κακώσεις.


Γερμανική Επιτροπή Ε μονογραφία και που υποστηρίζουν τη χρήση του ginseng ως ένα προφυλακτικό και αποκατάστασης παράγοντα για την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ικανότητας, σε περιπτώσεις αδυναμίας, εξάντλησης, κούραση και απώλεια συγκέντρωσης, και κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης (WHO, 1999). Σε γενικές γραμμές, το εκχύλισμα ginseng χρησιμοποιείται ως τονωτικό, διεγερτικό, αφροδισιακό, το ανοσοποιητικό αναμνηστικό, ρυθμιστή πίεσης του αίματος (χαμηλώνει και αυξήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες), και ένα διαμορφωτή των επιπέδων σακχάρου στο αίμα (χαμηλώνει ή να αυξήσει, ανάλογα με τις ανάγκες).