Οφέλη για την υγεία των Jujubes

Ενώ μπορεί να μην έχουν μεγάλη ποσότητα οποιουδήποτε θρεπτικού συστατικού, τα jujubes περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών, όπως μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό, νιασίνη, ασβέστιο, μαγγάνιο, φώσφορο και σίδηρο. Περιέχουν 20 φορές περισσότερη βιταμίνη C από κάθε εσπεριδοειδές, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμώντας τις λοιμώξεις, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλές χιλιετίες σε πολλές καλλιέργειες, όπως τσάι για πονόλαιμο, για παράδειγμα.


Ιατρικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα φρούτα και τα εκχυλίσματα jujube έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν την αρτηριακή πίεση, να αντιστρέφουν την ηπατική νόσο, να θεραπεύουν την αναιμία και να εμποδίζουν την ανάπτυξη κυττάρων όγκου που μπορεί να οδηγήσουν σε λευχαιμία. Τα εκχυλίσματα Jujube χρησιμοποιούνται επίσης σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος που χρησιμοποιούνται για να μειώνουν τις ρυτίδες, να ανακουφίζουν το ξηρό δέρμα και να θεραπεύουν τον πόνο στον ήλιο.


Jujubes Extract


Πώς ένας καρπός μπορεί να έχει όλα αυτά τα οφέλη έχει να κάνει όχι μόνο με τον συνδυασμό, αλλά και με την πολυπλοκότητα των φυτοθρεπτικών συστατικών του. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει οκτώ φλαβονοειδή σε φρούτα τζιτζιφιές, συμπεριλαμβανομένης της σπινοσίνης και της σπεργίτης, που έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες - αναμφίβολα ο λόγος για τον οποίο οι σπόροι τζιτζιφιές χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του άγχους και της αϋπνίας στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.


Η ελεύθερη ρίζα-σάρωση φαινόλης puerarin σε jujubes βοηθά να κρατήσει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας στο κανονικό εύρος και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Η απιγενίνη φλαβονοειδών (που βρίσκεται επίσης στο χαμομήλι, το θυμάρι και το κόκκινο κρασί) περιέχει αντιοξειδωτικά καθώς και αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου καρκίνου και επηρεάζοντας θετικά το ήπαρ, την πέψη και τις αλλεργίες.