Οφέλη για την υγεία των Jujubes

Ενώ μπορεί να μην έχουν μεγάλη ποσότητα οποιουδήποτε θρεπτικού συστατικού, τα jujubes περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών, όπως μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό, νιασίνη, ασβέστιο, μαγγάνιο, φώσφορο και σίδηρο. Περιέχουν 20 φορές περισσότερη βιταμίνη C από κάθε εσπεριδοειδές, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμώντας τις λοιμώξεις, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλές χιλιετίες σε πολλές καλλιέργειες, όπως τσάι για πονόλαιμο, για παράδειγμα.

 

Ιατρικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα φρούτα jujube και τα εκχυλίσματα jujube έχουν την ικανότητα να βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην αντίστροφη ηπατική νόσο, στη θεραπεία της αναιμίας και στην αναστολή της ανάπτυξης κυττάρων όγκου που μπορεί να οδηγήσει σε λευχαιμία. Τα εκχυλίσματα Jujube χρησιμοποιούνται επίσης σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των ρυτίδων, την ανακούφιση του ξηρού δέρματος και την αντιμετώπιση του πόνου στον ήλιο.


jujube fruits

 

Πώς ένας καρπός μπορεί να έχει όλα αυτά τα οφέλη έχει να κάνει όχι μόνο με τον συνδυασμό, αλλά και με την πολυπλοκότητα των φυτοθρεπτικών συστατικών του. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει οκτώ φλαβονοειδή σε φρούτα τζιτζιφιές, συμπεριλαμβανομένης της σπινοσίνης και της σπεργίτης, που έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες - αναμφίβολα ο λόγος για τον οποίο οι σπόροι τζιτζιφιές χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του άγχους και της αϋπνίας στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

 

Η ελεύθερη ρίζα-σάρωση φαινόλης puerarin σε jujubes βοηθά να κρατήσει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας στο κανονικό εύρος και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Η απιγενίνη φλαβονοειδών (που βρίσκεται επίσης στο χαμομήλι, το θυμάρι και το κόκκινο κρασί) περιέχει αντιοξειδωτικά καθώς και αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου καρκίνου και επηρεάζοντας θετικά το ήπαρ, την πέψη και τις αλλεργίες.

 

Τα Jujubes είναι επίσης φορτωμένα με 18 από τα πιο σημαντικά αμινοξέα, τα οποία βοηθούν στο σχηματισμό περισσότερων από 50.000 πρωτεϊνών στο σώμα, εκ των οποίων το ένα ενεργοποιεί τη διαδικασία επούλωσης των πληγών.