Οφέλη για την υγεία του Naringin

Το Naringin βρίσκεται κυρίως στα γκρέιπφρουτ. Είναι η ένωση που δίνει στο γκρέιπφρουτ την χαρακτηριστική πικρή γεύση του. Το Naringin ανήκει σε μια ομάδα χημικών ουσιών που ονομάζονται βιοφλαβονοειδή, τα οποία είναι πολύχρωμα χρωστικές ουσίες που βρίσκονται σε φυτά. Τα βιοφλαβονοειδή ανήκουν επίσης σε μια μεγαλύτερη ομάδα φυτοχημικών που ονομάζονται πολυφαινόλες. Ανακαλύφθηκαν από τον βραβευμένο με το βραβείο Νόμπελ βιοχημικό Albert Szent-Gyorgi, ο οποίος τους χαρακτήρισε «βιταμίνη Ρ».

Τα φλαβονοειδή λειτουργούν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες. Τα φλαβονοειδή ενισχύουν επίσης τους τριχοειδείς τοίχους, βοηθώντας την κυκλοφορία και βοηθώντας στην πρόληψη των μώλωπες και της αιμορραγίας. Μερικά φλαβονοειδή είναι ισχυροί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, βοηθώντας τον έλεγχο των βλαβών στους ιστούς. Τα βιοφλαβονοειδή των εσπεριδοειδών πιστεύεται ότι δουλεύουν με την ενίσχυση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων.


Naringin

Ωφελήματα υγείας Naringin

Το Naringin είναι ένα βιοφλαβονοειδές - αναμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές αναδυόμενες κατηγορίες θρεπτικών ουσιών. Προωθείται κυρίως για τη δραματική επίδρασή της στην απορρόφηση και πρόσληψη συμπληρωμάτων - αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά τους! Ως εκ τούτου, το naringin χρησιμοποιείται συχνότερα στη βιομηχανία διατροφής για να αυξήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων όπως η καφεΐνη για πρόσθετες επιδόσεις. Λειτουργεί με παρεμβολή στη δραστηριότητα των ενζύμων στα έντερα και συνεπώς στην διάσπαση των θρεπτικών ουσιών και των συμπληρωμάτων, γεγονός που οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα αυτών των ενώσεων στο σώμα.