Υγιή οφέλη της δαϊδζεΐνης

Δαϊδζεΐνης είναι ένα είδος isoflavone, είναι μια ορμόνη-όπως ουσία που βρέθηκαν σε σόγια. Δαϊδζεΐνης είναι το δεύτερο πιο άφθονα ισοφλαβόνες της σόγιας, μετά genistein. Έχει αποδειχθεί ότι genistein και δαϊδζεΐνης είναι φυτοοιστρογόνα και αντιοξειδωτικό, και είναι συνήθως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παθήσεων που επλήγησαν από ένα επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα.

Δαϊδζεΐνης μπορεί να αναστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου. Επίσης, δαϊδζεΐνης μπορεί να αναστέλλει την ανάπτυξη των όγκων από κύτταρα που αναγκάζει να διαφοροποιούν κανονικά, παρά την άγρια, εκθετική κυτταρική ανάπτυξη δει σε καρκινικά κύτταρα. Δαϊδζεΐνης ιδιαίτερα κινεί τον έλεγχο την ανάπτυξη των λευχαιμικών κυττάρων και το μελάνωμα κύτταρα.


Ως μια φυτοοιστρογόνα, δαϊδζεΐνης έχει τις παρόμοιες επιδράσεις των οιστρογόνων στο σώμα και είναι μια χρήσιμη θεραπεία για τους όρους που προκλήθηκε ή επιδεινώθηκε από μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένης της οστεοπόρωσης και αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Ισοφλαβόνες σόγιας έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας, και να βοηθήσει να αποτρέψει τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες. Την ίδια στιγμή, ισοφλαβόνες σόγιας μπορεί να είναι χρήσιμη για τη θεραπεία της νόσου του Alzheimer, εμποδίζοντας τη συσσώρευση της πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου.

Μπορούμε να πάρουμε δαϊδζεΐνης στην καθημερινή διατροφή, καταναλώνοντας τρόφιμα που γίνονται από σόγια ή σόγια οι ίδιοι. Όπως το τόφου, γάλα σόγιας, αλεύρι σόγιας, miso και καβουρδισμένης σόγιας είναι όλα καλές πηγές ισοφλαβόνες. Υπάρχουν επίσης isoflavone συμπληρώματα στην αγορά που περιέχουν σημαντικές ποσότητες δαϊδζεΐνης και η genistein, ένα άλλο αντικαρκινικό φυτοοιστρογόνα που βρέθηκαν σε σόγια.