Τι θα λέγατε για φυσικό ανθοκυανίνες;

Στην πραγματικότητα, ανθοκυάνες είναι βιοφλαβονοειδή με κόκκινο μοβ και μπλε χρωστική ουσία σε πολλά φρούτα, λαχανικά, σιτηρά, και λουλούδια. Βρίσκονται σε σχεδόν όλων των εγκαταστάσεων τους φύλλα, μίσχους και τις ρίζες, αλλά συνηθέστερα βρίσκονται στα φρούτα και λουλούδια.

Οι ανθοκυανίνες είναι γνωστή κοινώς ως τους αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ως αντιοξειδωτικές ουσίες, ανθοκυανίνες έχουν την λειτουργία της να βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οξειδωτική βλάβη στο ανθρώπινο σώμα. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι ανθοκυανίνες έχουν ένα ευρύ φάσμα οφέλη υγείας, συμπεριλαμβανομένων την πρόληψη και τη θεραπεία πολλών όρων, όπως ο καρκίνος, στεφανιαία νόσο, και κυκλοφορική καταστάσεις όπως η ουρική αρθρίτιδα. Χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, καθώς και να βελτιωθεί η όραση. Ανθοκυανίνες έχουν χρησιμοποιηθεί ως φυσική χρωστική ουσία στα προϊόντα, όπως ποτά, σφραγίσματα φρούτα και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ποιες είναι οι πηγές ανθοκυανίνες;

Ο καρπός με πλούσια ανθοκυάνες περιλαμβάνουν κόκκινο και μοβ φρούτα τέτοια τα βακκίνια, βατόμουρα, μούρα acai, Μύρτιλλο, cranberries, κεράσια, σμέουρα και μοβ σταφύλια. Ανθοκυανίνες μπορούν να αναζητηθούν στη μελιτζάνα, λάχανο κόκκινο, και το κόκκινο κρασί.

Πόσα είδη ανθοκυανίνες;

Ορισμένοι επιστήμονες έχουν βρει πάνω από 500 διαφορετικά είδη ανθοκυανίνες. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα υδατοδιαλυτών χρωστικών ουσιών σε το φυτικό βασίλειο, που ανήκουν στην οικογένεια των ενώσεων που ονομάζονται φλαβονοειδή. Αυτά πολλές εκατοντάδες διαφορετικά ανθοκυανίνες περιλαμβάνουν Πελαργονιδίνη, Μαλβιδίνη, ∆ελφινιδίνη, Παιωνιδίνη και Κυανιδίνη, όλα συνδέονται με ένα μόριο ζάχαρης. Ανθοκυανιδίνες είναι παρόμοια με ανθοκυάνες, αλλά δεν έχουν ένα μόριο ζάχαρης.

Λειτουργία της δραστηριότητας του ανθοκυανίνες

Μερικές από τις βιολογικές δραστηριότητες ανθοκυανίνες είναι ευρεία, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αντι-καρκίνου.