Πώς μπορεί η ινουλίνη να είναι επωφελής για την απώλεια βάρους;

Η ινουλίνη είναι ένας ινώδης υδατάνθρακας, ο οποίος εμπίπτει στην κατηγορία των αμύλων και των φρουκτανών. Παρουσιάζεται σε μεγάλη ποσότητα τροφίμων και πιο συνηθισμένο σε λαχανικά, φρούτα και βότανα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η ουσία είναι επίσης ίνα, δεν χωνεύεται, αλλά παραμένει στο παχύ έντερο για να λειτουργήσει ως πρεβιοτικό.


Τα πρεβιοτικά μπορούν να περιγραφούν ως μια μοναδική μορφή διαιτητικών ινών. Μόλις καταλήξουν αυτά τα πρεβιοτικά στο παχύ έντερο, αρχίζουν να απορροφούν το νερό και να διεγείρουν την παραγωγή υγιών βακτηρίων του εντέρου που βοηθούν με την πέψη. Αυτά τα υγιή βακτηρίδια είναι επίσης γνωστά ως προβιοτικά.


Inulin


Η παρουσία της ινουλίνης στο πεπτικό σύστημα συμβάλλει σίγουρα στην καλύτερη πέψη, ώστε να ωφεληθούν οι αθλητές που είναι επιρρεπείς σε πεπτικές δυσφορία όταν λαμβάνουν συμπληρώματα. Η ινουλίνη στον πεπτικό σωλήνα έχει επίσης οφέλη για την πρόληψη της μόλυνσης, διότι αυξάνοντας την ποσότητα των υγιών βακτηρίων του εντέρου, η ινουλίνη περιορίζει επίσης τον αριθμό των παθογόνων βακτηρίων στα έντερα. Αυτά τα παθογόνα βακτήρια είναι συχνά η αιτία της μόλυνσης και της πεπτικής διαταραχής, έτσι αυτό είναι ένα άλλο όφελος που μπορεί να προσφέρει η ινουλίνη.

Πώς μπορεί η ινουλίνη να είναι επωφελής για την απώλεια βάρους;

Πολλά από τα φυσικά μας συμπληρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, αλλά η ινουλίνη από τη σειρά φυσικών συμπληρωμάτων μας έχει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το συμπλήρωμα ζωτικό μέρος του ταξιδιού σας για απώλεια βάρους. Παρακάτω, θα βρείτε μια γενική εικόνα των τριών πιο κοινών πλεονεκτημάτων της ινουλίνης στην απώλεια βάρους, ώστε να μπορείτε να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση πριν λάβετε ένα συμπλήρωμα.