Πώς λειτουργεί ο σπόρος γάδου Thistle;

Τα γαλακτοκομικά πλεονεκτήματα, σε μεγάλο βαθμό, οφείλονται στο ενεργό αντιοξειδωτικό συστατικό που ονομάζεται σιλυμαρίνη. Η σιλυμαρίνη είναι ένα σύμπλεγμα βιοφλαβονοειδών και η ένωση προστασίας του ήπατος που υπάρχει στους σπόρους που υποστηρίζουν την αποτοξίνωση και την ανανέωση του ηπατικού οργάνου.

 

Τα τρία κύρια συστατικά φλαβονοειδούς σιλυμαρίνης είναι:

σιλυβίνη (σιλυλινίνη)

σιλυδιανίνη (σιλιδιανίνη)

σιλυχριστίνη (σιλικιστίνη)

 

Από τις τρεις, η έρευνα δείχνει ότι η silybin είναι το πιο ευεργετικό από αυτά τα δραστικά συστατικά, που συνήθως αποτελούν περίπου το 50-70% του μορίου της σιλυμαρίνης.


Milk thistle


Η σιλαμαρίνη επισκευάζει το ήπαρ διεγείροντας την πρωτεϊνική σύνθεση και αλλάζοντας το εξωτερικό στρώμα των ηπατικών κυττάρων. Αυτή η διαδικασία αναστέλλει τις τοξίνες από το να μπουν μέσα, εμποδίζοντας τους καθώς και την απομάκρυνσή τους από το σώμα.

 

Σε διπλές τυφλές μελέτες, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σιλυμαρίνη στον γαϊδουράγκαθο γάλακτος είναι εξαιρετικά ευεργετική, αντισταθμίζοντας τις επιδράσεις των τοξινών και επιταχύνοντας τη διαδικασία της αναγέννησης των κυττάρων στον κατεστραμμένο ιστό του ήπατος.

 

Το γαϊδουράγκαθο εγκρίθηκε ως θεραπευτική αγωγή το 1986 για ασθένειες του ήπατος. Είναι ευρέως αποδεκτό και συνταγογραφείται από την ιατρική μονάδα για τα περισσότερα είδη δηλητηρίασης από μανιτάρια και είναι επίσης χρήσιμο για πολλές παθήσεις του ήπατος που σχετίζονται με την ηπατίτιδα, το αλκοόλ και τη ιογενή ηπατίτιδα, το λιπώδες ήπαρ, τον ίκτερο, την ψωρίαση και την κίρρωση. Έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει το ήπαρ από συγκεκριμένα φάρμακα, όπως η ακεταμινοφαίνη, που μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη που προκαλείται από φάρμακα όταν χρησιμοποιείται σε μια χρονική περίοδο.

 

"Σε μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer, ο γαϊδούρι γάλακτος συσχετίστηκε με μια τάση για μείωση των ηπατικών επιζήμιων επιδράσεων της χημειοθεραπείας σε μία τυχαιοποιημένη διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη 50 παιδιών".