Είναι φερουλικό οξύ καλό για το δέρμα σας;

Τι είναι το φερουλικό οξύ;

Φερουλικό οξύ είναι μια ουσία που βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών. Έχει σούπερ αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά που μια ουσία ιδιαίτερα αποτελεσματική στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών κάνει, και είναι γνωστό ότι βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τη ζημία που προκαλείται από τις ακτίνες UV ειδικά όταν συνδυάζεται με τις βιταμίνες C και E.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, μπορεί να εξαχθεί από πίτουρο λαβύρινθο και πίτουρο σιταριού.

Φερουλικό οξύ χρησιμοποιείται τόσο σε μορφή συμπληρώματος για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών από μέσα προς τα έξω, καθώς και χρησιμοποιούνται σε διάφορες ορούς προβλεφθεί η εφαρμογή τοπικώς στο δέρμα.


Trans φερουλικό οξύ Vs Φυσικό φερουλικό οξύ

Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για φερουλικό οξύ συχνά συγχέονται με τα συστατικά που σημειώνονται Trans φερουλικό οξύ και Φυσικών φερουλικό οξύ. Το γεγονός είναι ότι και οι δύο από αυτά τα οξέα είναι φυσικό, και η διαφορά στα ονόματα φαίνεται να είναι το πώς χρησιμοποιείται το φερουλικό οξύ.

Ο όρος Trans φερουλικό οξύ φαίνεται να χρησιμοποιείται πιο συχνά σε συμπληρώματα διατροφής που οι άνθρωποι λαμβάνουν ως συμπλήρωμα αντι-γήρανσης.

Φυσικό φερουλικό οξύ είναι ο όρος που χρησιμοποιείται γενικά όταν το φερουλικό οξύ χρησιμοποιείται σε μία τοπική θεραπεία.

Τόσο η τοπική εφαρμογή και τα συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της αντι-γήρανσης και να σας βοηθήσει να προστατεύσει από τη ζημία των UV ακτίνων, αν και οι τοπικές οροί μπορεί να έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της βοηθώντας την επισκευή ορισμένες από τις ζημίες που έχει ήδη γίνει από τις ακτίνες του ήλιου .

Οφέλη από φερουλικό οξύ για το δέρμα

Φερουλικό οξύ έχει πολλά οφέλη για το δέρμα. Για τους αρχάριους, αυτό όχι μόνο προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αλλά στην πραγματικότητα βοηθά στην αντιστροφή κάποιες από τις βλάβες στο δέρμα σας έχει ήδη υποστεί λόγω του ήλιου.

Η προστασία αυτή αυξάνει όταν φερουλικό οξύ συνδυάζεται με τις βιταμίνες C και Ε

Φερουλικό οξύ θεωρείται επίσης να είναι ένα σούπερ αντιοξειδωτικό το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι μια σημαντική αιτία της γήρανσης.

Προωθεί επίσης την παραγωγή κολλαγόνου, που είναι ζωτικής σημασίας για το δέρμα σας να δείχνει πιο νεανικό και διατηρώντας την ελαστικότητά του.

Επιπλέον, μετά τη χρήση μια καλή ορό του δέρματος που περιέχουν φερουλικό οξύ για ένα χρονικό διάστημα, οι χρήστες βρίσκουν ότι το δέρμα τους είναι λείο και απαλό, καθώς και νεανικό.

Βοηθά επίσης να σταθεροποιήσει τις βιταμίνες C και Ε με τον ίδιο ορό, αυξάνοντας αισθητά τις αντιγηραντικές ιδιότητες και των τριών συστατικών.