Λουτεΐνη για την προστασία των ματιών

Η λουτεΐνη, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών και του δέρματος, βρίσκεται σε τρόφιμα όπως σκούρα πράσινα λαχανικά και αυγά. Τα αντιοξειδωτικά είναι χημικές ουσίες στο σώμα σας που υπερασπίζουν τα υγιή κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται από τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες. Η λουτεΐνη είναι επίσης διαθέσιμη και αυτές δεν έχουν γνωστές επικίνδυνες παρενέργειες.

Λουτεΐνη για την υγεία του δέρματος

Σύμφωνα με τα Ιατρικά Νέα σήμερα, η λουτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος. Η αντιοξειδωτική δράση της λουτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης στο δέρμα σας. Η λουτεΐνη βοηθά επίσης στην προστασία των λιπιδίων, των ελαίων και των λιπών στο δέρμα σας από την υπεροξείδωση. Ενώ πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν συμπληρώματα λουτεΐνης για να επωφεληθούν από την υγεία του δέρματος, η λουτεΐνη μπορεί επίσης να είναι καλή για το δέρμα σας όταν εφαρμόζεται ως τοπική κρέμα ή αλοιφή. Η λουτεΐνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και τους ρύπους που βρίσκονται στον αέρα.

Lutein

Λουτεΐνη για την πρόληψη του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας

Η λουτεΐνη βρίσκεται σε σχετικά μεγάλες ποσότητες στα μάτια σας, όπου μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των ματιών. Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα λουτεΐνης τείνουν να μειώνονται στο μάτι, ειδικά σε ένα μέρος του ματιού που βοηθά να εστιάσει το φως γνωστό ως ωχρά κηλίδα. Τα χαμηλότερα επίπεδα ωχράς κηλίδας της λουτεΐνης συνδέονται με εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, μια οφθαλμική ασθένεια που σχετίζεται με την ηλικία και προκαλεί συνήθως απώλεια της όρασης. Σύμφωνα με το American Macular Degeneration Foundation, η αύξηση των διαιτητικών επιπέδων της λουτεΐνης ή η λήψη συμπληρωμάτων λουτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και θεραπεία της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.