Φυσικό γλυκαντικό φρούτων μοναχού

Το γλυκαντικό φρούτων μοναχού ή το εκχύλισμα φρούτων μοναχός είναι ένα γλυκαντικό που εξάγεται από το φρούτο μοναχού.

Ο φρούλος μοναχός είναι επίσης γνωστός ως "luo han guo" ή "φρούτα του Βούδα". Είναι ένα μικρό, στρογγυλό φρούτο που καλλιεργείται στη Νοτιοανατολική Ασία.

Το γλυκαντικό φρούτων Monk δημιουργείται αφαιρώντας τους σπόρους και το δέρμα του φρούτου, το συνθλίβετε και συλλέγετε το χυμό, το οποίο στη συνέχεια ξηραίνεται και μετατρέπεται σε συμπυκνωμένη σκόνη.

Τα φρούτα Monk περιέχουν φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη.


Monk fruit sweetener


Ωστόσο, σε αντίθεση με τα περισσότερα φρούτα, τα φυσικά σάκχαρα στα φρούτα του μοναχού δεν είναι οι κύριες ενώσεις που ευθύνονται για τη γλυκύτητά του.

Το εκχύλισμα φρούτων Monk παίρνει πραγματικά την έντονη γλυκύτητά του από τα μοναδικά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται μογκροσίδες.

Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, τα μωγροσίδια διαχωρίζονται από τον φρέσκο ​​πιεσμένο χυμό των φρούτων μοναχού. Επομένως, το γλυκαντικό φρούτων μοναχός δεν περιέχει φρουκτόζη ή γλυκόζη.

Ανάλογα με την ποσότητα των μωγροσίδων που υπάρχουν, το εκχύλισμα φρούτων μοναχός μπορεί να παρέχει ένα επίπεδο γλυκύτητας περίπου 100-250 φορές μεγαλύτερο από το επιτραπέζιο σάκχαρο.

Στην πραγματικότητα, πολλοί κατασκευαστές αναμιγνύουν γλυκαντικά φρούτων μοναχός με άλλα φυσικά προϊόντα όπως η ινουλίνη ή η ερυθριτόλη για να μειώσουν την ένταση της γλυκύτητας.

Το εκχύλισμα φραγκοστάφυλου χρησιμοποιείται τώρα ως αυτόνομο γλυκαντικό, ως συστατικό σε τρόφιμα ή ποτά, ως βελτιωτικό γεύσης ή ως συστατικό άλλων μιγμάτων γλυκαντικών