Απολαύστε τα πλεονεκτήματα και το ιστορικό της τσουκνίδας

Απολαύστε τα πλεονεκτήματα και το ιστορικό της τσουκνίδας

Η κοινή τσουκνίδα είναι ένα ανθοφόρο ποώδες φυτό γνωστό επιστημονικά ως Urtica dioica. Βρίσκεται σε όλο το Βόρειο Ημισφαίριο, κυρίως σε εύκρατα κλίματα. Αυτό το φυτό είναι επίσης γνωστό ως τσουκνίδα, επειδή καλύπτεται με εξειδικευμένες κοίλες τρίχες που ονομάζονται τριχόμες, οι οποίες εισάγουν χημικά σε αντικείμενα που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Η ρίζα της τσουκνίδας έχει μεγάλη ιστορία για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της βοτανοθεραπείας.

Nettle Root Extract

Τα τσουκνάρια είναι πολυετή που μπορούν να φτάσουν σε ύψος επτά ποδιών το καλοκαίρι πριν πεθάνουν στο έδαφος το χειμώνα. Έχουν ριζώματα και δρομείς που εξαπλώνονται ευρέως πάνω από το έδαφος. Τα φύλλα των στρογγυλών στελεχών μπορούν να αυξηθούν σε μήκος 6 ίντσες και να έχουν οδοντωτά περιθώρια. Τα μικρά πράσινα ή καφέ λουλούδια αναπτύσσονται σε πυκνά συστάδες γνωστά ως ταξιανθίες. Η συγκέντρωση των τριχωμάτων εξαρτάται από τα συγκεκριμένα υποείδη.

 

Οι άκρες των τριχωμάτων της τσουκνίδας σβήνουν όταν τους αγγίζουν, επιτρέποντας την ένεση των χημικών ουσιών. Η ισταμίνη είναι το κύριο χημικό σε αυτό το μείγμα, αλλά περιλαμβάνει επίσης ακετυλοχολίνη, μοροϊδίνη, λευκοτριένια και σεροτονίνη. Η έγχυση προκαλεί ένα οδυνηρό τσίμπημα που δημιουργεί ένα χείλος στο δέρμα, έτσι το κοινό όνομα του τσίμπημα τσουκνίδα. Η σκόπιμη εφαρμογή των τσουκνίδων είναι γνωστή ιατρικά ως κνησμός, η οποία χρησιμοποιείται συχνά ως λαϊκό φάρμακο για την ανακούφιση από δυσφορία που προκαλείται από ρευματισμούς.