Εκχύλισμα λουλουδιών πάθους για άγχος και άγχος

Το εκχύλισμα λουλουδιών πάθους βοηθά πραγματικά με το άγχος;

 

Ναί! Το άγχος είναι ο βασικός λόγος που οι άνθρωποι παίρνουν το εκχύλισμα λουλουδιών πάθους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παράγουν αποτελέσματα παρόμοια με τις βενζοδιαζεπίνες, ένα φάρμακο που συνήθως συνταγογραφείται για το άγχος.

 

Ωστόσο, οι βενζοδιαζεπίνες έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν αρνητικές παρενέργειες όπως συμπτώματα εξάρτησης και απόσυρσης.

 

Μια μελέτη συνέκρινε τα αποτελέσματα του εκχυλίσματος λουλουδιών πάθους και της οξαζεπάμης, δημοφιλούς αντικαταθλιπτικού στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών.


Passion Flower Extract

 

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι δύο είχαν παρόμοια ικανότητα να μειώνουν το άγχος στους συμμετέχοντες. Ωστόσο, η οξαζεπάμη εξασθένησε την απόδοση της εργασίας των συμμετεχόντων, ενώ το εκχύλισμα λουλουδιών πάθους δεν το έπραξε.

 

Λαμβάνοντας λουλούδι πάθους για το άγχος λειτουργεί επειδή αυξάνει την ποσότητα των νευροδιαβιβαστών GABA στον εγκέφαλο. Το GABA είναι υπεύθυνο για την ηρεμία και τη μείωση του στρες. Το εκχύλισμα λουλουδιών πάθους βοηθά όχι μόνο με το άγχος αλλά και με κρίσεις πανικού.

 

Μπορεί να μην είστε σε θέση να αντιμετωπίζετε το σοβαρό άγχος με μόνο το εκχύλισμα λουλουδιών πάθους. Ωστόσο, το λουλούδι πάθους είναι συνήθως αποτελεσματικό για το ήπιο άγχος. Ως ήπιο συμπλήρωμα, οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά μπορούν επίσης να ωφεληθούν.