Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Peppermint Oil & Peppermint Extract;

Η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ έλαιο μέντας και εκχύλισμα μέντας είναι ότι το πετρέλαιο μέντα είναι κατασκευασμένο από καθαρό μέντας, ενώ το εκχύλισμα μέντας είναι ουσιαστικά μια γεύση λύση - λίγο μέντα και πολλή κάτι άλλο.

Μινθέλαιο

Αιθέριο έλαιο μέντας είναι η καθαρή, συμπυκνώθηκε πετρέλαιο - γνωστό ως αιθέριο έλαιο - που προέρχονται από τα κλαδιά και τα φύλλα του φυτού μέντα. Peppermint παραγωγούς πετρελαίου να το πάρει με απόσταξη με ατμό, στην οποία εκθέτουν το εργοστάσιο σε υψηλή θερμοκρασία, ατμού υψηλής πίεσης. Η θερμότητα και ατμό προκαλέσει το έλαιο να εξατμιστεί από το φυτό. Όταν το προκύπτον ατμός - ένα μίγμα ατμού και ελαίου - δροσίζει και συμπυκνώνεται, το καθαρό λάδι μπορεί να διαχωρίζεται και συλλέγεται. Έλαιο μέντας παίρνει φερμουάρ του από μενθόλη.

Peppermint Extract

Το εκχύλισμα μέντας είναι ένα μίγμα από ένα αιθέριο έλαιο και ένα μέσο - συνήθως το αλκοόλ - που βοηθά μεταφέρει τη γεύση. Μπορείτε να κάνετε έλαιο μέντας, είτε με εμβάπτιση φύλλα μέντας και στελέχη σε αλκοόλη και επιτρέποντας στο αλκοόλ για να απορροφήσει το πετρέλαιο - "εξαγωγή" τη γεύση από το φυτό - ή με αραίωση έλαιο μέντας με το αλκοόλ. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το τελικό προϊόν είναι ως επί το πλείστον μέντα γεύση αλκοόλ.


Peppermint Extract

Συγκέντρωση

Η γεύση του ελαίου μέντας είναι πολύ πιο έντονη και συμπυκνωμένη από εκείνη του εκχυλίσματος. Σύμφωνα με τον Θησαυρό του μάγειρα, που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τέσσερις φορές όσο το εκχύλισμα μέντας και έλαιο μέντας για να πάρει το ίδιο αποτέλεσμα σε μια συνταγή. Καθαρό έλαιο μέντας είναι τόσο συμπυκνώνεται, στην πραγματικότητα, ότι η μενθόλη μπορεί να προκαλέσει ερύθημα αν αφεθεί επί του δέρματος.

χρήσεις

Έλαιο μέντας και εκχύλισμα μέντας και οι δύο χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα. Το πλεονέκτημα της χρήσης του πετρελαίου πάνω από εκχύλισμα μέντας είναι ότι το αλκοόλ εξατμίζεται γρήγορα όταν θερμαίνεται. Όταν το αλκοόλ στο εκχύλισμα καίει, το ίδιο κάνει και ένα μεγάλο μέρος της γεύσης μέντας. Έλαιο μέντας παραμένει ανέπαφη με τη ζέστη. Αιθέριο έλαιο μέντας είναι πιο ακριβό, ωστόσο.


Έλαιο μέντας έχει επίσης φαρμακευτικές χρήσεις. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center, ή UMMC, μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη δυσπεψία, μετεωρισμός και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Κρέμες ή αλοιφές που περιέχουν έλαιο μέντας - με συγκέντρωση μινθόλη όχι περισσότερο από 16 τοις εκατό - μπορεί να είναι αποτελεσματική τοπική αναλγητικά, παρέχοντας ανακούφιση από φαγούρα και καταπραϋντική ερεθισμούς όπως κνίδωση και δηλητηριώδης κισσός.