Φαρμακολογική δράση του εκχυλίσματος κανέλας

Το εκχύλισμα κανέλας είναι ένα εκχύλισμα από αποξηραμένο φλοιό ή αποξηραμένο δέρμα κανέλας κανέλας, συνήθως κίτρινο ή κεχριμπαρένιο υγρό, αρωματική, γλυκιά γεύση. Ελαφρώς διαλυτό στο νερό, διαλυτό σε αιθανόλη και αιθέρα, αδιάλυτο σε πετρελαϊκό αιθέρα. Έχει αντιοξειδωτικά, αντιδιαβητικά, αντικαρκινικά, αντιβακτηριακά και άλλα αποτελέσματα.

Φαρμακολογική δράση του εκχυλίσματος κανέλας

1. Αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα: Το εκχύλισμα νερού της κανέλας έχει κάποια αντιοξειδωτική δράση και έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την υπεροξείδωση των λιπιδίων in vitro. Η αντιοξειδωτική επίδραση της κανέλας μελετήθηκε με τη μέθοδο DPPH και η αντιοξειδωτική δράση εκφράστηκε με τον ρυθμό αναστολής. Όταν η συγκέντρωση της κανέλας ήταν 5 mg / ml, ο ρυθμός αναστολής ήταν 94,2%. Όταν το εκχύλισμα αραιώθηκε 5 φορές, δηλαδή η συγκέντρωση ήταν 1 mg / ml, ο ρυθμός αναστολής ήταν 92,9%, πράγμα που δείχνει ότι η κανέλα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα.

2. Αντιφλεγμονώδης δράση: Το εκχύλισμα κανέλας μπορεί να αναστείλει την έκφραση της κυκλοοξυγενάσης-2 και της συνθετάσης μονοξειδίου του άνθρακα σε κύτταρα RAW2647 που καλλιεργούνται in vitro και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Η κανέλα έχει κάποια ανασταλτική επίδραση στις οξείες και χρόνιες φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Για παράδειγμα, έχει ανασταλτική επίδραση στην επαγόμενη από καρραγενάνη οίδημα του αστραγάλου και στην αυξημένη διαπερατότητα των τριχοειδών στους αρουραίους και έχει προληπτικό αποτέλεσμα στην ανοσοενισχυτική αρθρίτιδα, αποτρέποντας έτσι δευτερογενή συμπτώματα ολόκληρου του σώματος.

3. Επιδράσεις στο πεπτικό σύστημα: Το εκχύλισμα από κανέλα έχει εμφανείς ανασταλτικές επιδράσεις στο έλκος του γαστρικού και στο έλκος που προκαλείται από σεροτονίνη σε αρουραίους ψυχρούς ή βυθισμένους στο νερό, προκαλεί έκκριση γαστρικού χυμού και αυξάνει το αίμα του βλεννογόνου στο αρουραίο. Ρυθμός ροής.

4. Επιδράσεις στο σύστημα αίματος: Οι δοκιμές in vitro έδειξαν ότι το εκχύλισμα μελαμίνης της κανέλας, η κινναμαλδεΰδη μπορεί να αναστείλει τη συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων και την δράση της αντιθρομβίνης και το κινναμικό οξύ έχει επίσης δράση αντιθρομβίνης. Πειράματα ίη νίνο έδειξαν ότι το εκχύλισμα μεθανόλης της κανέλας αναστέλλει πειραματική θρόμβωση που προκαλείται από ενδοτοξίνη σε αρουραίους. Επιπλέον, το εκχύλισμα κινναμυλικής αλκοόλης μπορεί επίσης να αναστέλλει σημαντικά την στασιμότητα του ήπατος, την αιμορραγία κλπ. Που προκαλείται από ενδοτοξίνη.

5. Επιδράσεις στην ανοσολογική λειτουργία: Το εκχύλισμα κανέλας μπορεί να μειώσει σημαντικά την μη ειδική ανοσολογική λειτουργία και την παραγωγή αντισωμάτων και να μειώσει το βάρος της σπλήνας σε νεαρούς αρουραίους, αλλά δεν έχει σημαντική επίδραση στο βάρος του θύμου και δεν έχει σημαντική επίδραση στην παθητική αλλεργική αντίδραση αρουραίους.

6. Αντιδιαβητικό αποτέλεσμα: Το εκχύλισμα κανέλας μπορεί να διατηρήσει την κανονική ανοχή στη γλυκόζη και να ενισχύσει την ευαισθησία του σώματος στην ινσουλίνη. Το φαινολικό ολιγομερές στο CE έχει ως αποτέλεσμα την ανακούφιση του διαβήτη. Παρέχονται διαφορετικές δόσεις CE14d, οι οποίες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα μοντέλα των ζώων. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα αυξημένα περιφερικά επίπεδα ινσουλίνης, έχουν μείωση στη μεταγευματική υπεργλυκαιμία.

7. Αντικαρκινική επίδραση: Η περιεκτικότητα σε ολικές φαινολικές ουσίες (TPC), quercetin και kaempferol στην κανέλα είναι υψηλότερη από αυτή άλλων φυτών και είναι ένα αντιοξειδωτικό ενεργό φυτό, τόσο in vivo όσο και in vitro. Έχει αποδειχθεί ότι έχει ένα αντικαρκινικό αποτέλεσμα. Το αντικαρκινικό αποτέλεσμα σχετίζεται με την εξάλειψη των ριζών υπεροξειδίου και την αναστολή της αντίδρασης οξείδωσης.

8. Αντιμικροβιακή δράση: Το έλαιο κανέλας μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη εντερικής επεμβατικής Escherichia coli. Η προσθήκη κανέλας στη Βόλγα έχει την πιο προφανή ανασταλτική επίδραση στο Helicobacter pylori, η οποία σχετίζεται με την αντιοξειδωτική δράση των φυτών.

Άλλες επιδράσεις: Το εκχύλισμα νερού από κανέλα και το πτητικό έλαιο έχουν σημαντική επίδραση στο τριγλυκερίδιο του ορού με αυξημένο στρες στον πάγο σε αρουραίους. Το εκχύλισμα κανέλας αιθέρα μπορεί να παρατείνει τον χρόνο επιβίωσης των ποντικών δηλητηρίασης από νιτρώδες νάτριο (NaNO2). Τα πειράματα επιβεβαίωσαν ότι το έλαιο κανέλας έχει κάποια θεραπευτική επίδραση στη μυοκαρδίτιδα του ιού του coxsackie σε ποντικούς. Ο μηχανισμός μπορεί να σχετίζεται με τη διάλυση των αιμοφόρων αγγείων, τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, την εξουδετέρωση της ισχαιμίας και την υποξία, την αύξηση του θρεπτικού όγκου αίματος του ισχαιμικού μυοκαρδίου, βελτιώνοντας έτσι τον μεταβολισμό του μυοκαρδίου και μειώνοντας τη βλάβη των ελεύθερων ριζών οξυγόνου στα κύτταρα του μυοκαρδίου και διευκολύνοντας την απορρόφηση της φλεγμονής. νέκρωση του υποξενού μυοκαρδίου και ασβεστοποίηση. ChemicalBook