Φαρμακολογικές δράσεις του εκχυλίσματος μούρων Schisandra

Το μούρο Schizandra, επίσης γνωστό ως Fructus Schisandrae στα φαρμακευτικά λατινικά, είναι μια κορυφαία αποκαταστατική που εγγράφηκε για πρώτη φορά στη Materia Medica (Shen Nong Ben Cao Jing) του Θεού Αγρότη. Η πρόσφατα αναθεωρημένη ερμπολογία (Xin Xiu Ben Cao), που καταρτίστηκε στη δυναστεία των Τανγκ (618 ~ 907 μ.Χ.), αναθεώρησε ότι ο λόγος για τον οποίο ονομαζόταν Wu Wei Zi, κυριολεκτικά Πέντε Αρωματισμένο Berry, οφείλεται στο γλυκό, ξινό και αλμυρό φλούδα και σάρκα και ακάθαρτο, πικρό λάκκο. Χρησιμοποιείται τόσο συχνά στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, που θεωρείται σήμερα ως ένα από τα 50 θεμελιώδη κινέζικα βότανα.


Schisandra Berries Extract

Φαρμακολογικές δράσεις του εκχυλίσματος μούρων Schisandra

1) Το εκχύλισμα μούρων Schisandra παράγει διέγερση σε όλα τα επίπεδα του κεντρικού νευρικού συστήματος.

2) Το εκχύλισμα μούρων Schisandra επηρεάζει τόσο τις διεγέρσεις όσο και τις ανασταλτικές διεργασίες του εγκεφαλικού φλοιού για να φέρει ως εκ τούτου την ισορροπία.

3) Το εκχύλισμα μούρων Schisandra διεγείρει το αναπνευστικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα, είναι αντιβηχικό και αποχρεμπτικό.

4) Το εκχύλισμα μούρων Schisandra μειώνει την αρτηριακή πίεση.

5) Το εκχύλισμα μούρων Schisandra προάγει την εκκένωση της χολής, μειώνει τις τρανσαμινάσες του ορού και προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα.

6) Το εκχύλισμα μούρων Schisandra έχει προσαρμογή τύπου ginseng, το οποίο μπορεί να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του σώματος σε μη ειδική διέγερση.

7) Το εκχύλισμα μούρων Schisandra αυξάνει την κυτταρική ανοσολογική λειτουργία και έτσι ενισχύει σημαντικά τη δραστηριότητα SOD του εγκεφάλου, του ήπατος, του σπλήνα SOD. Ως εκ τούτου, έχει αποτελέσματα βελτίωσης της ανοσίας, αντι-οξείδωσης και αντιγήρανσης.

8) Το εκχύλισμα μούρων Schisandra αναστέλλει Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica, Pseudomonas aeruginosa και πολλά άλλα.