Η Λειτουργία του Ολεανικού οξέος

Το ολεανικό οξύ είναι ένα πεντακυκλικό τριτερπενοειδές που προέρχεται από τους καρπούς του γένους Asteraceae, Syzygium sylvestris ή Ligustrum lucidum, το οποίο υπάρχει στο ελεύθερο σώμα και στον γλυκοζίτη. Τα φυτά έχουν γίνει κλινικά χρησιμοποιούμενα ηπατοπροστατευτικά φάρμακα, τα οποία έχουν προφανή προστατευτικά αποτελέσματα στην οξεία και χρόνια ηπατική βλάβη που προκαλείται από τετραχλωράνθρακα, η οποία μπορεί να αυξήσει την αυξημένη ALT και AST, φλεγμονή, νέκρωση και διάμεση φλεγμονή. Μειώνει την ανταπόκριση, αποτρέπει την ίνωση, προάγει την αναγέννηση των ηπατοκυττάρων και επιταχύνει την αποκατάσταση του νεκρωτικού ιστού

Η λειτουργία του ελανολικού οξέος

1. Το ολεανικό οξύ έχει αντιφλεγμονώδη, ηρεμιστικά, καρδιοτονωτικά, διουρητικά, υπολιπιδαιμικά, υπογλυκαιμικά και ηπατικά προστατευτικά ένζυμα, ενισχύει την ανοσία και αναστέλλει την ανάπτυξη του στελέχους του όγκου S180, είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών φαρμάκων για τη θεραπεία της ηπατικής νόσου και του σακχάρου στο αίμα πτώση.

2. Έχει προστατευτική επίδραση στη χρωμοσωμική βλάβη και έχει προληπτικό αποτέλεσμα στην πειραματική αθηροσκλήρωση. Χρησιμοποιείται κλινικά για τη θεραπεία μολυσματικής οξείας ηπατίτιδας από ίκτερο, χρόνιας ιογενούς ηπατίτιδας, έχει σημαντική μείωση της αμινοτρανσφεράσης της αλανίνης και του κιτρίνισμα.

3. Έχει την επίδραση της παρεμπόδισης της ίνωσης του ήπατος. Σε αρουραίους με ίνωση του ήπατος που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με ελαιολικό οξύ, η ίνωση του ήπατος μειώνεται σημαντικά και σημαντικά και η περιεκτικότητα του ηπατικού κολλαγόνου μειώνεται, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχει ως αποτέλεσμα την πρόληψη και τη θεραπεία της κίρρωσης του ήπατος.

4. Μπορεί να μειώσει το επίπεδο της τυροσίνης του εγκεφάλου του εγκεφάλου του εγκεφάλου αρουραίου: λόγω της σημαντικής μείωσης των επιπέδων τυροσίνης ομογενοποιημένου εγκεφάλου, μπορεί να αναστείλει τον σχηματισμό ψευδο-νευροδιαβιβαστών, ευνοεί την πρόληψη και τη θεραπεία της ηπατικής εγκεφαλοπάθειας.

5. Η κάψουλα της είναι ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο για βοηθητική ιατρική της ηπατικής νόσου, που χρησιμοποιείται για την επικουρική θεραπεία της οξείας και της χρόνιας ηπατίτιδας. Έχει κάποιο προστατευτικό αποτέλεσμα στην ηπατική βλάβη, η οποία μπορεί να μειώσει την αυξημένη αμινοτρανσφεράση της αλανίνης στον ορό, να προωθήσει την αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων και να επιταχύνει την αποκατάσταση του νεκρωτικού ιστού.