Τα οφέλη για την υγεία των Goji Berries

Το μούρο Goji (Lycium barbarum) είναι ένας θάμνος που παίρνει το όνομά του από τα κόκκινα μούρα που παράγει. Ιστορικά, το φυτό έχει συλλεχθεί για χιλιάδες χρόνια στην Ασία, ιδιαίτερα στην Κίνα και το Θιβέτ. Αναφέρεται στο βιβλίο της αρχαίας ιατρικής "Tractate for Herbs and Their Properties", υποστηρίζοντας ότι τα μούρα goji μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των χαμένων υγρών του σώματος, να ηρεμήσουν την ψυχή και να αναζωογονήσουν το δέρμα. Σε ένα άλλο αρχαίο κινεζικό βιβλίο με το όνομα "Βότανα και Τροφή Θεραπεία", τα μούρα λέγεται ότι βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και των τενόντων και παρέχουν προστασία από ασθένειες.

Τα οφέλη για την υγεία των Goji Berries

• Βέλτιστη διαχείριση βάρους

Τα μούρα Goji περιέχουν υψηλά επίπεδα ινών, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο γεμάτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ως αποτέλεσμα, μειώνει το αίσθημα της πείνας, οδηγώντας σε λιγότερες θερμίδες που καταναλώνονται.


goji berry extract

 

• Υγιές Όραμα

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τα μούρα Goji περιέχουν ζεαξανθίνη, ένα αντιοξειδωτικό γνωστό για τη συντήρηση της υγιούς όρασης. Είναι επίσης η ένωση που είναι υπεύθυνη για την παροχή των μούρων με το χαρακτηριστικό έντονο κόκκινο χρώμα τους. Στην ίδια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν μούρα goji είχαν τακτικά λιγότερη υποσιτισμό και λιγότερα drusen στα μάτια τους.

 

• Αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης

Τα μούρα Goji μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης των ανδρών. Σε μια μελέτη σε ζώα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα μούρα goji βελτίωσαν την ποσότητα του σπέρματος, την ανάκτηση των επιπέδων τεστοστερόνης και τη βελτίωση της σεξουαλικής ικανότητας σε ποντίκια. Εάν υποφέρετε από στυτική δυσλειτουργία, αυτά τα μούρα μπορεί να είναι μια πιθανή φυσική εναλλακτική λύση σε φαρμακευτικές λύσεις.

 

• Διαχείριση Διαβήτη

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα μούρα goji περιέχουν υπογλυκαιμικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να ωφελήσουν τους διαβητικούς. Εν ολίγοις, η κατανάλωση αυτών των μούρων μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας με ασφάλεια.

 

• Πρόληψη του καρκίνου

Τα μούρα Goji περιέχουν πιθανά αντικαρκινικά οφέλη, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Life Sciences. Οι ερευνητές εξέτασαν τα εκχυλίσματα μούρων goji σε καρκινικά κύτταρα και διαπίστωσαν ότι προκάλεσαν απόπτωση στον καρκίνο, εμποδίζοντας ουσιαστικά την περαιτέρω ανάπτυξή τους.