Τα οφέλη για την υγεία του εκχυλίσματος των ελαιών

Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς έχει αποδειχθεί ασφαλές και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως παραδοσιακή ιατρική σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία, η Τουρκία, το Ισραήλ, το Μαρόκο και η Τυνησία. Στην Αίγυπτο, έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια. Συνήθως καταναλώνεται σε μορφή συμπληρώματος και ως τσάι.


Health Benefits of Olive Leaf Extract


Υπάρχοντα:

Αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα: Η εξαγόμενη από ελαιόλαδο ελαιοπηκτίνη μπορεί να προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες, να αποτρέπει την αποσύνθεση των λιπιδίων της μεμβράνης του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες, να προάγει τον σχηματισμό πρωτεϊνών κολλαγόνου από τα κύτταρα των ινών, να μειώνει την έκκριση των ινωδονεκτίνης και να αποτρέπει τα αντιγλυκάνια κυτταρικές μεμβράνες. Η αντίδραση, η οποία προστατεύει ιδιαίτερα τα κύτταρα των ινών, αντιστέκεται φυσικά στη βλάβη του δέρματος που προκαλείται από την οξείδωση και προστατεύεται περισσότερο από τις υπεριώδεις ακτίνες, διατηρώντας αποτελεσματικά την ευαισθησία και την ελαστικότητα του δέρματος και επιτυγχάνοντας την επίδραση της αναζωογόνησης του δέρματος και της αναζωογόνησης του δέρματος.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος : Μερικοί γιατροί έχουν χρησιμοποιήσει με επιτυχία εκχυλίσματα φύλλων ελιάς για τη θεραπεία ιατρικά ανεξήγητων ασθενειών όπως το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και η ινομυαλγία. Αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της άμεσης διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Καρδιαγγειακές παθήσεις : Μερικές καρδιαγγειακές παθήσεις ανταποκρίθηκαν επίσης καλά στη χρήση εκχυλίσματος φύλλων ελιάς. Η στεφανιαία νόσο φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε καλά μετά τη θεραπεία με εκχύλισμα φύλλων ελιάς. Σύμφωνα με εργαστηριακές και προκαταρκτικές κλινικές μελέτες, το εκχύλισμα φύλλων ελιάς μπορεί να μειώσει την ενόχληση που προκαλείται από ανεπαρκή αρτηριακή ροή αίματος, συμπεριλαμβανομένης της στηθάγχης και της διαλείπουσας κροταλίας. Βοηθά στην εξάλειψη των αρρυθμιών, μειώνει την αρτηριακή πίεση και αναστέλλει την οξείδωση για να παράγει χοληστερόλη LDL.