Τα οφέλη για την υγεία των ισοφλαβόνες σόγιας

Οι ισοφλαβόνες σόγιας φαίνεται να ασκούν μια ποικιλία επιδράσεων που μπορεί να προστατεύσει από τα συμπτώματα που σχετίζονται με μείωση των ορμονών του φύλου ή ανισορροπία, όπως επίσης και ασθένειες σχετίζονται με την ηλικία συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, και η οστεοπόρωση.


Ορμόνη Εξισορρόπηση Επιδράσεις

Οι ισοφλαβόνες σόγιας αναφερθεί ότι έχουν μια εξισορρόπηση επίδραση στην αναπαραγωγικές ορμόνες σε τόσο πριν όσο και μετά την εμμηνόπαυση γυναίκες. Οι ισοφλαβόνες έχουν ασθενή οιστρογονική δράση και να ανταγωνίζονται με τους πιο ισχυρούς οιστρογόνα, με αυτόν τον τρόπο εξισορρόπησης του συνολικού οιστρογονική δράση. Είναι δυνατόν, ως εκ τούτου, ότι τα προβλήματα που συνδέονται με την ανισορροπία των οιστρογόνων, όπως η ενδομητρίωση, τραχηλική δυσπλασία, ο καρκίνος του μαστού, διαταραχές της εμμηνορρυσίας, και τα συμπτώματα που παρατηρούνται συχνά με τόσο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) και την εμμηνόπαυση, μπορεί να βελτιωθεί με την πρόσληψη ισοφλαβονών σόγιας.

 

συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης

Οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες Ιάπωνες που καταναλώνουν τα τρόφιμα σόγιας εμπειρία μείωσε σημαντικά τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) σε σύγκριση με αμερικανικές γυναίκες που δεν περιλαμβάνουν τα τρόφιμα σόγιας στη διατροφή τους.Καρκίνος

Αν και οι ακριβείς μηχανισμοί δεν είναι γνωστά, ένα σημαντικό σώμα της έρευνας δείχνει ότι η σόγια ισοφλαβόνες s μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου, ειδικά του μαστού, του προστάτη και του καρκίνου του παχέος εντέρου. Για παράδειγμα, οι γυναίκες στην Κίνα, όπου η κατανάλωση σόγιας είναι υψηλή, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και 36% χαμηλότερα επίπεδα των οιστρογόνων στο πλάσμα σε σύγκριση με τις γυναίκες στη Βρετανία, όπου η κατανάλωση σόγιας είναι χαμηλή. Επιπλέον, ασιατικές άνδρες που καπνίζουν και να πίνουν αλκοόλ, αλλά καταναλώνουν τρόφιμα σόγιας, εξακολουθούν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη, σε σύγκριση με τη Δυτική άνδρες.


Καρδιαγγειακή νόσο

Σε πειραματικά μοντέλα, η κατανάλωση σόγιας έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα και την πρόληψη της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης; μία από τις κύριες αιτίες της σταδιακής σκλήρυνσης και της φραγής των αρτηριών. Sirtori et al. ανέφεραν ότι η υποκατάσταση της πρωτεΐνης σόγιας για ζωικές πρωτεΐνες στη διατροφή των υπερχοληστερολαιμικών ανθρώπους οδήγησε σε αξιοσημείωτη μείωση στη συγκέντρωση της ολικής χοληστερόλης του ορού, της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL) χοληστερόλη, και τα τριγλυκερίδια χωρίς να επηρεάζει σημαντικά την λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL) Οι συγκεντρώσεις χοληστερόλης.


αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Ένας αριθμός από μελέτες έχουν δείξει ότι οι ισοφλαβόνες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αντιοξειδωτικά έργο από την επίθεση και την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών; ενώσεις που σχηματίζονται από τις διάφορες λειτουργίες του σώματος ή λαμβάνονται από το περιβάλλον που μπορεί να προκαλέσει οξειδωτική βλάβη και να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης.


οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι μια διαταραχή των οστών που χαρακτηρίζεται από μειωμένη οστική μάζα, αυξημένη ευθραυστότητα των οστών, και αυξημένη ευπάθεια σε κατάγματα των οστών. Στις γυναίκες, η εμμηνόπαυση πτώση της παραγωγής οιστρογόνων οδηγεί σε επιτάχυνση της οστικής απώλειας για περίπου 5 έως 10 χρόνια μετά την εμμηνόπαυση. Η πιο διαδεδομένη και πιο αποτελεσματική θεραπεία για την επιβράδυνση αυτή την απώλεια οστικής μάζας και την πρόληψη της οστεοπόρωσης είναι HRT. Ωστόσο, αυτή η θεραπεία έχει πολλές παρενέργειες που ώθησαν ερευνητές να μελετήσουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις που είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές.