Θυμάρι Οφέλη για το δέρμα

Τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί για γαστρονομικούς και ιατρικούς σκοπούς εδώ και δεκαετίες. Έχουν σχηματίσει ένα σημαντικό κομμάτι της διατροφής και του πολιτισμού μας εκτός από την χρήση τους στην παραδοσιακή ιατρική. Ένα μέλος της οικογένειας μέντας, το θυμάρι χρησιμοποιείται ευρέως στη μεσογειακή κουζίνα. Το όνομά του αποδίδεται στην παρουσία θυμόλης που ανήκει στη φυσική κατηγορία ενώσεων γνωστών ως βιοκτόνα. Αυτά τα βιοκτόνα έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τους επιβλαβείς οργανισμούς.

Το θυμάρι είναι διαθέσιμο σε διάφορες ποικιλίες από τις οποίες το θυμάρι κήπου είναι το πιο κοινό. Το καλοκαίρι, φέρει μικροσκοπικά αρωματικά, λιλά ή λευκά άνθη. Έχει γκρίζα πράσινα φύλλα, γλυκιά γήινη γεύση και πικάντικο λεπτό λεμόνιο άρωμα. Μια άλλη ποικιλία είναι το λεμόνι θυμάρι που έχει ένα πιο έντονο άρωμα λεμονιού.


Thyme Extract

Θυμάρι Οφέλη για το δέρμα

Εκτός από τα διάφορα οφέλη για την υγεία, αυτό το εκπληκτικό βότανο παίζει σημαντικό ρόλο και στην περιποίηση του δέρματος. Το αιθέριο έλαιο θυμάρι που αποστάζεται από τις κορυφές ανθοφορίας του φυτού είναι ιδιαίτερα ευεργετικό από την άποψη αυτή.  

1. Θεραπεία της ακμής:  

Το θυμάρι διαθέτει εκπληκτικές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλεί ακμή δέρματος. Το θυμάρι συχνά ενσωματώνεται ως συστατικό σε κρέμες ακμής και πλύσεις προσώπου.

2. Διατηρεί την υγεία του δέρματος:

Το θυμάρι βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος εξαλείφοντας τα βακτηρίδια που είναι υπεύθυνα για την πρόκληση διαφόρων προβλημάτων στο δέρμα. Το αιθέριο έλαιο θυμάρι μπορεί να αραιωθεί με νερό και να χρησιμοποιηθεί ως τόνερ για να σφίξει το ώριμο δέρμα. Είναι απαλό στο δέρμα σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους δέρματος.

3. Θεραπεία του ποδιού του αθλητή:

Οι αντιμυκητιασικές ιδιότητες του θυμαριού το καθιστούν ευεργετικό για τη θεραπεία του ποδιού του αθλητή.