Ποια είναι τα οφέλη της Echinacea;

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι δραστικές ουσίες στο Echinacea βοηθά αντισώματα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις σώμα κυκλοφορούν σας, η οποία βοηθά στη θεραπεία:

Κρυολογήματα και γρίπες

Λοιμώξεις του δέρματος, όπως ακμή και βράζει

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Ιγμορίτιδα

μολύνσεις αυτιών

Συγκεκριμένα, οι μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη echinacea, ενώ πάσχει από κρυολόγημα ή γρίπη μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τη διάρκεια των συμπτωμάτων μέχρι δύο ημέρες σε σύγκριση με άλλες θεραπείες.

Χρήσεις της Echinacea

Echinacea για τη θεραπεία κρυολογήματα, γρίπη και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Για τη γενική διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος (κρυολογήματα, γρίπη, ρινική συμφόρηση, ή λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος), καθώς και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, βράζουμε 1 με 2 γραμμάρια Echinacea ρίζα ή βότανο σε ένα τσάι και καταναλώνουν μετά από ένα γεύμα κάθε μέρα για έως και δύο εβδομάδα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το τσάι με κάψουλες Echinacea ή ταμπλέτες (περίπου 300mg), ή άλλες μορφές του βοτάνου, όπως βάμματα ή σκόνες.

Αντιμετωπίστε τις πληγές και λοιμώξεις του δέρματος με Echinacea

Εκχύλισμα Echinacea έχει βρεθεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία αργή επούλωση πληγών και λοιμώξεις του δέρματος, όπως βράζει. Μπορείτε να πιείτε ένα τσάι από βότανα echinacea μία φορά την ημέρα, ή να εφαρμόσετε κρέμες ή αλοιφές Echinacea άμεσα με την μολυσμένη επιφάνεια.


Echinacea Purpurea Απόσπασμα

Ποιες είναι οι παρενέργειες της Echinacea;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, εκχύλισμα Echinacea purpurea δεν προκαλεί σημαντικές παρενέργειες. Ωστόσο, τα άτομα που έχουν μια υπάρχουσα αλλεργία σε φυτά όπως αγριόχορτο, κατιφέδες, χρυσάνθεμα, ή μαργαρίτες μπορούν επίσης να δοκιμάσουν τις αλλεργικές αντιδράσεις με Echinacea (όπως δερματικά εξανθήματα). Μια πιο κοινή παρενέργεια της χρήσης Echinacea είναι ήσσονος σημασίας γαστρεντερικά προβλήματα, καθώς και ναυτία ή ζάλη. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα ή δεν είστε σίγουροι αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Echinacea, συνιστάται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Echinacea δεν συνιστάται αν είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Από Echinacea ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, δεν συνιστάται αν είστε ήδη λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά. Τα ανοσοκατασταλτικά χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία του καρκίνου ή καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα μετά από μεταμόσχευση οργάνου (ούτως ώστε το νέο όργανο δεν απορρίπτεται από το σώμα).