Ποια είναι τα οφέλη του εκχυλίσματος τζίντζερ;

Σε όλη την ιστορία και σε μια ποικιλία πολιτισμών, το εκχύλισμα πιπερόριζας έχει χρησιμοποιηθεί για τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία του. Μια από τις πιο γνωστές χρήσεις του τζίντζερ είναι για τη θεραπεία της ασθένειας κίνησης και ναυτίας. Αυτό το ευπροσάρμοστο φυτικό συμπλήρωμα κερδίζει επίσης δημοτικότητα στη θεραπεία ορισμένων μορφών καρκίνου, παρόλο που οι χρήσεις αυτές βρίσκονταν ακόμη στο αναπτυξιακό στάδιο στις αρχές του 21ου αιώνα. Αθλητές και άλλοι που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν επίσης βρει εκχύλισμα τζίντζερ για να είναι επωφελής.

 

Τα οφέλη του εκχυλίσματος τζίντζερ ως θεραπεία ναυτίας είναι καλά τεκμηριωμένα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της ναυτίας που προκαλείται από ασθένεια κίνησης ή προκαλείται από στομαχικές διαταραχές ή ιούς. είναι επίσης μια ασφαλής θεραπεία ασθένειας πρωινού για έγκυες γυναίκες. Για βέλτιστο όφελος, το συμπλήρωμα εκχυλίσματος πιπερόριζας πρέπει να είναι καλά ανεκτό. Ευτυχώς, το τζίντζερ είναι συνήθως αποτελεσματικό και ευγενές στο σύστημα, και οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν καλά. Πολλοί εμπειρογνώμονες συστήνουν το εκχύλισμα τζίντζερ σε μορφή χαπιού εάν ένα άτομο αναπτύξει ή έχει αντίδραση σε αυτό, αν και η λήψη τζίντζερ με τη νέα του μορφή ως τσάι ή που χρησιμοποιείται σε τρόφιμα θεωρείται η καλύτερη προσέγγιση.


ginger extract

 

Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι το εκχύλισμα πιπερόριζας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία και την πρόληψη συγκεκριμένων τύπων καρκίνου. Στο εργαστήριο, η ανάπτυξη καλλιεργημένων κυττάρων καρκίνου του παχέος εντέρου παρεμποδίστηκε με τη χρήση πιπερόριζας. Επίσης, στο μέτωπο του καρκίνου, κάποια έρευνα έχει δείξει ότι η χρήση τζίντζερ στην πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου των ωοθηκών δείχνει τεράστια υπόσχεση. Από το 2010, οι μελέτες έχουν επικεντρωθεί στη χρήση τζίντζερ ως συμπλήρωμα διατροφής - είτε σε μορφή χαπιού είτε σε φρέσκο ​​φαγητό και ποτό - ως τον ιδανικό τρόπο για να αποκομίσει το μεγαλύτερο όφελος.

 

Και η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζουν χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο και κάποιοι από αυτούς έχουν βρει κάποια ανακούφιση από τα οδυνηρά συμπτώματά τους χρησιμοποιώντας το τζίντζερ. Ως θεραπεία αρθρίτιδας, το τζίντζερ λειτουργεί για τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής που προκαλούνται από αυτές τις κοινές αρθρώσεις των αρθρώσεων. Η σχολή σκέψης το 2010 είναι ότι το τζίντζερ, είτε φρέσκο ​​είτε αλεσμένο, αναστέλλει τις επιδράσεις της παραγωγής λευκοτριενίων και της προσταγλανδίνης, που και οι δύο βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα όταν υπάρχουν οι διάφοροι τύποι αρθρίτιδας. Η χρήση του εκχυλίσματος τζίντζερ για τη θεραπεία αυτού του τύπου διαταραχής έχει καταγραφεί από καιρό, ειδικά στις ασιατικές και Ayurvedic παραδόσεις.