Ποια οφέλη μπορούμε να πάρουμε από ασταξανθίνη;

Η ασταξανθίνη είναι ένα ισχυρό και φυσικό καροτενοειδών χρωστικών thatand #39; s που βρέθηκαν σε ορισμένες θαλάσσιων φυτών και ζώων. Συχνά ονομάζεται andquot; ο βασιλιάς της τα καροτενοειδή, andquot; Ασταξανθίνη έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που βρέθηκαν στη φύση.

Πηγές της ασταξανθίνης

Ασταξανθίνη είναι βρέθηκαν σε την υψηλότερη συγκέντρωση φυσικής σε άγρια Ειρηνικού sockeye σολομός. Βρίσκεται επίσης στο κριλ, άλγη, κόκκινη πέστροφα, γαρίδες, καβούρια και Αστακός. Έντονη κόκκινη χρώση είναι τι βοηθά να δώσει αυτά τα θαλάσσια ζώα και τα φυτά τους έντονη χρωστική.

Οφέλη της ασταξανθίνης

Ασταξανθίνηείναι ένα αντιοξειδωτικό, έτσι φυσικά μειώνει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Αλλά πέρα από αυτό, επίσης σημαντικά μειώνει το οξειδωτικό φορτίο στο σώμα, προστατεύοντας τα κύτταρα από την οξείδωση. Λόγω astaxanthinand #39; s μοναδική μοριακή δομή, αυτή η κόκκινος-χρωματισμένη χρωστική ουσία είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι πολύ αποτελεσματικό εναντίον μονήρες οξυγόνο. Έχει μια ισχυρή ικανότητα απαγωγής για λιπιδίων και τις ελεύθερες ρίζες, και αποτελεσματικά διαλείμματα υπεροξειδίων αλυσιδωτές αντιδράσεις.


Ενώ η ασταξανθίνη εισήχθη αρχικά ως μια andquot; σούπερ αντιοξειδωτικό, andquot; έχει επίσης βρεθεί να επωφεληθούν έναν αριθμό σωματικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της:

Υγεία των ματιών – η δομή της ασταξανθίνης είναι παρόμοια με λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο αντιοξειδωτικά που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο πυρηνικού καταρράκτη. Αλλά, ενώ παρόμοια, Ασταξανθίνη έχει ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση και Υπεριώδες φως προστασία επίδραση, δύο από το οποίο ήθελε να είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για συντήρηση της υγείας του ματιού.

Υγεία του δέρματος – Ασταξανθίνη έχει αποδειχθεί για να βελτιώσετε τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος, ελαστικότητα και απαλότητα ενώ μειώνει τις ρυτίδες, πανάδες και κηλίδες.

Astaxanthinand #39; s αντιοξειδωτικές ιδιότητες έχουν επίσης αποδειχθεί για τη βελτίωση της καρδιά heath, την κυτταρική υγεία και την bodyand #39; s ανοσοποιητικό σύστημα.