Τι μπορεί να μας ωφελήσει το εκχύλισμα βρώμης;

Το εκχύλισμα βρώμης προέρχεται από μια κοινή βρώμη που καλλιεργείται παγκοσμίως, το Avena sativa. Οι σπόροι βρώμης είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, Β, Ε, σιδήρου, ψευδαργύρου, μαγγανίου και ασβεστίου. Το έλαιο εξάγεται από τους σπόρους βρώμης και μετατρέπεται σε βάμμα, το οποίο χρησιμοποιείται στην ομοιοπαθητική ιατρική, στα καλλυντικά προϊόντα και στα διάφορα οφέλη για την υγεία.

 

Καταπολεμά τον μύκητα

Το εκχύλισμα βρώμης εμποδίζει την ανάπτυξη του Penicillium roqueforti, ενός μπλε-πράσινου μύκητα που μολύνει τις βιομηχανικές διεργασίες τροφίμων.


Oat Seed Extract

 

Σκοτώνει τα βακτήρια

Το εκχύλισμα βρώμης είναι ένας αποτελεσματικός αντιμικροβιακός παράγοντας, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εκχύλισμα βρώμης μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό συστατικό στα φάρμακα ως εναλλακτική λύση στα εμπορικά αντιμικροβιακά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία μολυσματικών ασθενειών.

 

Βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου

Η χρήση του εκχυλίσματος βρώμης μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις απαντήσεις σας και να εστιάσετε, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος του Ιουλίου του 2011 της «Εφημερίδας Εναλλακτικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής.

 

Πιθανή διαχείριση του διαβήτη

Μια άλλη πιθανή ιατρική χρήση του εκχυλίσματος σπόρων βρώμης είναι στη διαχείριση του διαβήτη. Χρησιμοποιώντας εκχύλισμα βρώμης μπορεί να προκαλέσει απελευθέρωση ινσουλίνης και να βοηθήσει να ομαλοποιήσετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας.