Τι γνωρίζετε για το πικρό εκχύλισμα πεπονιού

Πικρό φυτό πεπόνι ανήκει στις cucurbitaceae και είναι γνωστό στο όνομα της πικρής κολοκύνθης. Η κρύα και πικρή γεύση του. Σύμφωνα με την θεωρία της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, η πικρή κολοκύνθη έχει τις λειτουργίες της θερμότητας που απομακρύνει τη θερμότητα, την όραση, την αποτοξίνωση, τη μείωση και τη θρέψη του σακχάρου. Το αχλάδι βάλσαμο αναπτύσσεται σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Ανατολικής Αφρικής, της Ασίας, της Καραϊβικής και της Νότιας Αμερικής, όπου το πικρό πεπόνι είναι τόσο τρόφιμα όσο και φάρμακα.

Στην παραδοσιακή κινέζικη βοτανική ιατρική, το πικρό πεπόνι θεωρείται ότι διεγείρει την πεπτική λειτουργία και προάγει την όρεξη. Ως αρκετά κοινό φαγητό, η πικρή κολοκύθα χρησιμοποιείται συχνά ως ρυθμιστής του ανθρώπινου σώματος στις τροπικές περιοχές. Μια ποικιλία μολυσματικών ασθενειών, καρκίνος και διαβήτης είναι οι πιο κοινές ανθρώπινες καταστάσεις που το πικρό πεπόνι ισχυρίζεται ότι βελτιώνεται. Τα ανώριμα φρούτα, οι σπόροι και τα εναέρια μέρη της πικρής κολοκύθας χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη σε πολλά μέρη του κόσμου. Τόσο τα φύλλα όσο και τα φρούτα έχουν χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουν τσάι, μπύρα ή εποχιακές σούπες από τον δυτικό κόσμο. Σήμερα, οι κάψουλες και οι βάμπερες από πικρό πεπόνι χρησιμοποιούνται ευρέως στον δυτικό κόσμο ως φυτικά φάρμακα για τη θεραπεία του διαβήτη, του AIDS και άλλων ιογενών ασθενειών, του κρυολογήματος, της γρίπης και της ψωρίασης.

Bitter Melon Extract

Διατροφική αξία του εκχυλίσματος πικρού πεπόνι

1. Αντιδιαβητικό αποτέλεσμα

Το εκχύλισμα πικρής κολοκύνθης περιέχει στεροειδείς σαπωνίνες όπως η momordicin, τα πεπτίδια που μοιάζουν με ινσουλίνη και τα αλκαλοειδή, τα οποία προσδίδουν υπογλυκαιμική δράση στην πικρή κολοκύνθη. Η Momordicin διεγείρει την απελευθέρωση της ινσουλίνης και εμποδίζει τον σχηματισμό γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος, μια λειτουργία που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία του διαβήτη, ιδιαίτερα του μη ινσουλινοεξαρτώμενου διαβήτη.

2. Αντιιικό αποτέλεσμα

Το εκχύλισμα Momordica charantia έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό για την ψωρίαση, την επαγόμενη από καρκίνο ευαισθησία, τον πόνο που προκαλείται από νευρολογικές επιπλοκές και μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση καταρράκτη ή αμφιβληστροειδοπάθειας και να αναστείλει τον ιό HIV καταστρέφοντας το ιικό DNA. Οι αντικαρκινικές ιδιότητές του οφείλονται εν μέρει στην ενισχυμένη ανοσολογική λειτουργία του. Μελέτες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα πικρής κολοκύθας αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των λεμφοκυττάρων και τη δραστηριότητα μακροφάγων και λεμφοκυττάρων.

3. Αποτελεσματική στην απώλεια βάρους

Η βιοενεργός συστατικό υψηλής ενέργειας εκκαθάρισης ορμόνη που εξάγεται από το εκχύλισμα Momordica charantia L. έχει ένα καλό αποτέλεσμα απώλειας βάρους. Αφού πάρει 2-4mg ορμόνης καθαρισμού υψηλής ενέργειας την ημέρα, μπορεί να οργανώσει περίπου 6-12kg απορρόφησης λίπους και να το αποθηκεύσει στον μηρό και στην κοιλιά. Περίπου 3-7 κιλά λίπους αποσυντίθεται.

Καλώς ήρθατε να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκχύλισμα πεπονιού.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: cxj@huikes.com