Τι είναι η βηταΐνη;

Η βηταΐνη είναι ένα αμινοξύ που έχει αποδειχθεί ότι έχει πιθανά οφέλη για την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, βελτιώνοντας τη σύνθεση του σώματος και συμβάλλοντας στην αύξηση του μυϊκού κέρδους και της απώλειας λίπους εξαιτίας των δυνατοτήτων του για την προώθηση της πρωτεϊνικής σύνθεσης στο σώμα.


Betaine


Ποτέ δεν έχετε ακούσει για βηταΐνη πριν; Η βηταΐνη , επίσης γνωστή ως τριμεθυλογλυκίνη, γίνεται πιο δημοφιλής στα συμπληρώματα πρόσφατα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μια πρόσφατα ανακαλυφθείσα θρεπτική ουσία. Ενώ έχει μελετηθεί για τις θετικές επιπτώσεις της στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων εδώ και αρκετό καιρό, μόνο πρόσφατα η βηταΐνη συμπεριλήφθηκε συχνότερα σε συμπυκνωμένα με άσκηση και συμπληρώματα ενέργειας, πρωτεϊνικές σκόνες και άλλα προϊόντα με στόχο τη βελτίωση της σωματικής άσκησης και της σωματικής σύνθεσης.


Η βηταΐνη είναι ένα παράγωγο της θρεπτικής χολίνης. με άλλα λόγια, η χολίνη είναι ένας «πρόδρομος» για τη βηταΐνη και πρέπει να υπάρχει για την παρασκευή βηταΐνης στο σώμα. Η βηταΐνη δημιουργείται από τη χολίνη σε συνδυασμό με το αμινοξύ γλυκίνη. Ακριβώς όπως μερικές βιταμίνες Β, συμπεριλαμβανομένου του φυλλικού οξέος και της βιταμίνης Β12, η ​​βηταΐνη θεωρείται ως «δότης μεθυλίου». Αυτό σημαίνει ότι βοηθά στη λειτουργία του ήπατος, την αποτοξίνωση και την κυτταρική λειτουργία στο σώμα. Ο πιο κρίσιμος ρόλος είναι να βοηθήσει το σώμα να επεξεργαστεί τα λίπη.