Τι είναι το φαγόπυρο;

Το φαγόπυρο είναι μια πολύ χρήσιμη φυτική πηγή για μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία, όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου, η αντιμετώπιση του διαβήτη, η βελτίωση της πέψης και τα επίπεδα χοληστερόλης, το ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα, η εξάλειψη των χολόλιθων, , Και ανακούφιση από δυσκοιλιότητα και άλλες εντερικές καταστάσεις. Αυτά τα οφέλη μπορούν να αποδοθούν κυρίως στην εντυπωσιακή γκάμα πρωτεϊνών, ανόργανων συστατικών, αντιοξειδωτικών και αρωματικών ενώσεων που βρίσκονται στο φαγόπυρο.


Buckwheat


Παρά το όνομά του, το φαγόπυρο δεν σχετίζεται με το σιτάρι, ούτε είναι χόρτο. Στην πραγματικότητα σχετίζεται με το ραβέντι και το μέρος που τρώει ο άνθρωπος είναι στην καλύτερη περίπτωση ταξινομημένο ως σπόρος φρούτων που προέρχεται από το φυτό του φαγόπυρου, που ονομάζεται επίσης φυτό σιταριού οξιάς. Το όνομά του προέρχεται από το ότι χρησιμοποιείται συχνά με τον ίδιο τρόπο όπως και το σιτάρι, παρά το γεγονός ότι είναι χωρίς γλουτένη και γι 'αυτό έχει αυξηθεί σε τόσο μεγάλη σημασία τα τελευταία χρόνια λόγω της αυξημένης συνειδητοποίησης και της υποδομής για την υποστήριξη των αλλεργιών και των αλλεργιών στις γλουτένες Άτομα με κοιλιοκάκη.


Το φαγόπυρο στην πραγματικότητα ανήκει στην οικογένεια φυτών Polygonaceae και θεωρήθηκε αρχικά ότι αναπτύχθηκε στη Νοτιοανατολική Ασία και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σταδιακά σε ολόκληρη την ασιατική ήπειρο τα τελευταία 8000 χρόνια. Υπάρχει μια άλλη ποικιλία ειδών του φυτού που βρίσκεται στα Ιμαλάια.