Τι είναι το βιοφλαβονοειδές των εσπεριδοειδών;

Τα εσπεριδοειδή είναι γνωστά για την παροχή άφθονων ποσοτήτων βιταμίνης C. Παρέχουν επίσης βιοφλαβονοειδή, ουσίες που δεν απαιτούνται για τη ζωή αλλά που μπορεί να βελτιώσουν την υγεία.


Βιοφλαβονοειδές εσπεριδοειδών   Και οι σχετικές ουσίες χρησιμοποιούνται ευρέως για τη θεραπεία ασθενειών των αιμοφόρων αγγείων και του λεμφικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων αιμορροΐδων, χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, έλκη των ποδιών, εύκολοι μώλωπες, ρινορραγίες και λεμφοίδημα μετά από χειρουργική επέμβαση καρκίνου του μαστού.


Citrus bioflavonoids


Τα περισσότερα από τα οφέλη για την υγεία που αποδίδονται στα βιοφλαβονοειδή των εσπεριδοειδών σχετίζονται με την αντιοξειδωτική τους δράση, η οποία έχει αποδειχθεί σε πολυάριθμες μελέτες in vitro και σε ζώα. Τα βιοφλαβονοειδή των εσπεριδοειδών προέρχονται από φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και εμφανίζονται να συνεργάζονται συνεργικά με τη βιταμίνη για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των βιοφλαβονοειδών πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για την αντοχή των τριχοειδών αγγείων.