Τι χρησιμοποιείται το εκχύλισμα πικραλίδων;

Η πικραλίδα είναι μια πολύ κοινή κινεζική βοτανική ιατρική. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιεί τα εναέρια μέρη και τις ρίζες της πικραλίδας για να κάνει το φάρμακο. Φρέσκο πικραλίδα είναι επίσης ένα πολύ νόστιμο πιάτο, το οποίο μπορεί να αναμειχθεί με κρύα πιάτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα. Στη βιομηχανία τροφίμων, η πικραλίδα χρησιμοποιείται επίσης ως συστατικό σε σαλάτες, σούπες, κρασιά και τσάγια. Το εκχύλισμα πικραλίδα και τα παρόμοια στη φαρμακευτική αγορά είναι επίσης ευπρόσδεκτα.

Dandelion-Extract

Το μεγαλύτερο μέρος της αποτελεσματικότητας είναι η έλλειψη στοιχείων για την υποστήριξη, εκτός από τη διούρηση

Η πικραλίδα και τα εκχυλίσματα από πικραλίδα έχουν μεγάλο αριθμό ιατρικών λειτουργιών, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία για την κλινική έρευνα στον άνθρωπο για να διαπιστωθεί εάν είναι πράγματι αποτελεσματική. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική πιστεύει γενικά ότι η πικραλίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικουρική θεραπεία απώλειας όρεξης, δυσφορίας στο στομάχι, εντερικού αερίου, χολόλιθων, αρθρικού πόνου, μυϊκών πόνων, έκζεμα και μώλωπες.

Στην πραγματικότητα, η κύρια επίδραση της πικραλίδα είναι η αύξηση της παραγωγής ούρων, και ως καθαρτικό για την αύξηση των κινήσεων του εντέρου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αποχρωματιστής δέρματος, αίμα και συμπληρώματα πεπτικού. Μερικοί άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει την πικραλίδα για τη θεραπεία μολύνσεων, ιδιαίτερα ιικών λοιμώξεων και καρκίνου, και έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στην έρευνα. Η πικραλίδα περιέχει πολύ ξεκάθαρες χημικές ουσίες που αυξάνουν την παραγωγή ούρων και μειώνουν τη διόγκωση (φλεγμονή), συμπεριλαμβανομένης της πικραλίδας, της πικραλίδας, της χολίνης, των οργανικών οξέων, της ινουλίνης και άλλων συστατικών, όπως τα διουρητικά και καθαρτικά αποτελέσματα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των λοιμώξεων και τη βελτίωση της ασυλίας

Οι πρώτες μελέτες θεραπείας των λοιμώξεων από αμυγδαλές έδειξαν ότι εάν ένας ασθενής πήρε μια σούπα που περιέχει πικραλίδα, η ομάδα των ασθενών θα ανέβαινε ταχύτερα από μια σούπα χωρίς πικραλίδα. Επιπλέον, η χρήση συγκεκριμένων φυσικών συνδυασμών φαρμάκων που περιέχουν εκχύλισμα πικραλίδων μπορεί να αποτρέψει και να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος στις γυναίκες σε κάποιο βαθμό. (UTI). Ένας ειδικός συνδυασμός της ρίζας της πικραλίδας και των εκχυλισμάτων φύλλων από ένα άλλο βότανο που ονομάζεται uva ursi φαίνεται να συμβάλλει στη μείωση του αριθμού των UTI στις γυναίκες. Η κύρια χρήση μπορεί να είναι ότι η πικραλίδα μπορεί να αυξήσει τη ροή των ούρων, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή η μακροχρόνια χρήση μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες όπως απώλεια της όρεξης, μετεωρισμός και δυσκοιλιότητα, αν και η πικραλίδα είναι πολύ συχνή οι περισσότεροι άνθρωποι σε βραχυπρόθεσμες εφαρμογές. ασφαλής. Η τελευταία έρευνα δείχνει ότι η συνεχής συμπλήρωση του εκχυλίσματος της πικραλίδας κατά την καθημερινή διατροφή μπορεί να βελτιώσει την ανοσοποιητική λειτουργία του ζώου και της γαστρεντερικής χλωρίδας.

Η δυνητική αλληλεπίδραση με συμβατικά φάρμακα δεν μπορεί να αγνοηθεί

Η αλληλεπίδραση των αντιβιοτικών κινολόνης με το εκχύλισμα πικραλίδας μπορεί να μειώσει την ποσότητα των αντιβιοτικών που απορροφώνται από το σώμα. Η λήψη της πικραλίδας και των αντιβιοτικών μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα ορισμένων αντιβιοτικών. Επιπλέον, ως διουρητικό, η λήψη της πικραλίδας μπορεί να μειώσει ή να αυξήσει την έκταση στην οποία το σώμα εκκρίνει ένα συγκεκριμένο φάρμακο, όπως μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση της συσσώρευσης λιθίου. Η πικραλίδα μπορεί να μειώσει το ρυθμό με τον οποίο το συκώτι διασπά ορισμένα φάρμακα. Λαμβάνοντας πικραλίδα και μερικά φάρμακα που διασπώνται από το συκώτι μπορεί να αυξήσει τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων. Η πικραλίδα μπορεί να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο κάποια φάρμακα μεταβάλλονται από το ήπαρ. Αυτό μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα αυτών των φαρμάκων. Η λήψη καλιοσυντηρητικών διουρητικών (όπως η σπιρονολακτόνη κλπ.) Και η πικραλίδα μπορεί να προκαλέσουν υπερβολικό κάλιο στο σώμα.