Τι είναι το Ginseng;

Ginseng είναι ένα τονωτικό βότανο που θεωρείται ένα προσαρμογόνο, παρέχοντας μη-ειδική προστασία έναντι διαφόρων ψυχική, σωματική και περιβαλλοντικές μορφές στρες. Panax ginseng είναι μια αργή ωρίμανση πολυετές βότανο γηγενείς στα ορεινά δάση της βορειοανατολικής Κίνας, της Κορέας και της Ρωσίας. Το φυτό καλλιεργείται ευρέως στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, τη Ρωσία, τον Καναδά και το Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ. Ginseng συνήθως ξεκινά την ανθοφορία στην τέταρτη χρονιά του και οι ρίζες πάρει τέσσερις έως έξι χρόνια για να φθάσουν στην ωριμότητα. Panax ginseng είναι ένα από τα πιο βαριά καλλιεργούνται και καταναλώνονται ευρέως βότανα στη γη.

 

Ρίζα ginseng αποτελείται από την ξηρά κύρια ρίζα, πλευρικές ρίζες και τριχών από τη ρίζα ή «υπολειμμάτων» του Π ginseng. Ρίζα ginseng πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 1,5% ginsenosides, όπως ginsenoside Rg1. Φυσικό μη επεξεργασμένα ρίζα ginseng είναι λευκή εμφάνιση. Τα λεγόμενα κόκκινο ρίζα ginseng παρασκευάζεται από λευκό ginseng με διάφορες μεθόδους επεξεργασίας, όπως στον ατμό το φρέσκο ρίζα πριν από την ξήρανση. Panax ginseng πωλείται σε τύπους και βαθμούς, ανάλογα με τη γεωγραφική του προέλευση, την ωριμότητα ρίζα, τμήματα της ρίζας που χρησιμοποιείται (κύρια ρίζα ή «υπολειμμάτων»), και μεθόδους παρασκευής ή επεξεργασίας, όπως η λεύκανση ή μεταποίηση σε "κόκκινο" ρίζα.Στις ασιατικές ιατρική, αποξηραμένα ginseng χρησιμοποιείται ως τονωτικό για την αναζωογόνηση και την ανασυγκρότηση της ζωτικής ενέργειας, η οποία αναφέρεται ως τσι ή chi. Σκόνη εκχύλισμα Ginseng χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως βοήθημα κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης και ως προφυλακτικό για να χτίσει την αντίσταση, μειώνουν την ευαισθησία στην ασθένεια, και να προωθήσει την υγεία και τη μακροζωία. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική Panax ginseng συνήθως συνταγογραφείται σε συνδυασμό με άλλα βότανα ως φάρμακο «τσαγιέρα».

 

Panax ginseng είναι εισηγμένη στα εθνικά φαρμακοποιίες της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας. Εκχύλισμα Ginseng χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία της κόπωσης, ανικανότητα, έλλειψη όρεξης, κεφαλαλγία, ζάλη, τον καρκίνο και τους ρευματισμούς. Η Φαρμακοποιία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δείχνει τη χρήση του για κατάπτωση με επικείμενη κατάρρευση χαρακτηρίζεται από κρύα άκρα και αμυδρή παλμό? μειωμένη λειτουργία της σπλήνας με απώλεια της όρεξης? διαβήτη που προκαλούνται από την "εσωτερική θερμότητα"? γενική αδυναμία με ευερεθιστότητα και αϋπνία σε χρόνιες παθήσεις? ανικανότητα ή ψυχρότητα? και την καρδιακή ανεπάρκεια και καρδιογενές σοκ.