Τι είναι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού;

Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού περιλαμβάνει κατεχίνες πράσινου τσαγιού, φλαβονοειδή και καφεΐνη.

Τα φλαβονοειδή και οι κατεχίνες είναι αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών στο σώμα, προστατεύοντας τα μόρια και τα κύτταρα από βλάβες. Η καφεΐνη διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα και το μεταβολισμό.

Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους βελτιώνοντας το μεταβολισμό. Μειώνει τη χοληστερόλη αυξάνοντας την «καλή» χοληστερόλη που μειώνει την πλάκα στις αρτηρίες σας και μειώνει την αρτηριακή πίεση.


绿茶5.jpg


Μειώνει τη φλεγμονή, βελτιώνοντας τον πόνο στις αρθρώσεις σε όσους πάσχουν από αρθρίτιδα. Ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία μπορούν να καταπολεμήσουν τον διαβήτη, και είναι αντιικά, έτσι καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει τα καρκινικά κύτταρα εμποδίζοντας τον κυτταρικό κύκλο και προκαλώντας το θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Αναστέλλει τη διαδικασία γήρανσης, κάνοντας το σώμα σας να φαίνεται και να νιώθει νεότερος.

Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού παρασκευάζεται από αποξηραμένα φύλλα τσαγιού και βρίσκεται σε μορφή χαπιού. Τα φύλλα του πράσινου τσαγιού μπορούν επίσης να βουτήξουν και να πιουν σαν τσάι.

Η ποσότητα του τσαγιού που πρέπει να καταναλωθεί για να απολαύσει τα οφέλη του κάνει το απόσπασμα πιο πρακτική επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους.