Τι είναι Oxymatrine;

Oxymatrine είναι ένα αλκαλοειδές που προέρχεται από τις ρίζες και υπέργεια τμήματα των Sophora φυτών. Πολλά φυτικά αλκαλοειδή που χρησιμοποιούνται στην ιατρική? τα πιο γνωστά αλκαλοειδή είναι τις οπιούχες ουσίες, αλλά άλλοι περιλαμβάνουν κινίνη, ατροπίνη, βινκριστίνη και παραισθησιογόνα φυτά όπως το datura και Μανδραγόρας.

Απομονώθηκε για πρώτη φορά πριν από 50 χρόνια τα αλκαλοειδή των – matrines και oxymatrine – έχουν ένα σημείο εστίασης του κινεζική ιατρική έρευνα για τη θεραπεία του καρκίνου, ιογενής ηπατίτιδα, ιογενή μυοκαρδίτιδα και δερματικές παθήσεις, όπως της ψωρίασης και excema τα τελευταία 15 χρόνια.


Oxymatrine έχει αντι-ιικά αποτελέσµατα σε κυτταροκαλλιέργειες και ορισμένες κινεζικές μελέτες δείχνουν μπορεί να μειώσει το ιικό φορτίο και ηπατικής βλάβης σε ανθρώπους με ηπατίτιδα β. Ορισμένοι κινέζοι ερευνητές προτείνουν oxymatrine ενέσεις σε συνδυασμό με κινέζικα βότανα μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό με ιντερφερόνη στη θεραπεία της ηπατίτιδας, αλλά χωρίς τις παρενέργειες. Μια ανασκόπηση των κινεζικών μελετών πρότεινε oxymatrine μπορεί να είναι σε θέση να αυξήσει τη ροή του αίματος, αύξηση της συσταλτικότητας μυών καρδιάς και μειώνουν τη δραστηριότητα του ιού coxsackie σε ασθενείς με ιογενή μυοκαρδίτιδα. Πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικό κατά της ηπατίτιδας Β και C.

Oxymatrine λαμβάνει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη Δύση με μελέτες που επικεντρώνονται στο καρκίνο, ισχαιμίας-επαναιμάτωσης και της ηπατίτιδας Β σε ζώα εργαστηρίου, σπουδών Πολιτισμού, κλπ. Oxymatrine εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ σε μορφή δισκίου από το 1998.