Τι είναι το βαλσαμόχορτο;

Το βαλσαμόχορτο, γνωστό και ως hypericum perforatum, είναι ένα ανθοφόρο φυτό του γένους Hypericum και έχει χρησιμοποιηθεί ως φαρμακευτικό βότανο για τις αντικαταθλιπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του για πάνω από 2.000 χρόνια. Οι Έλληνες γιατροί του πρώτου αιώνα πρότειναν τη χρήση του βάρους του Αγίου Ιωάννη για τη φαρμακευτική του αξία και οι αρχαίοι πίστευαν ότι το φυτό είχε μυστικιστικές και προστατευτικές ιδιότητες.

 

St. John's wort


Το St. John's wort χρησιμοποιεί, που χρονολογείται από τους αρχαίους Έλληνες, περιλάμβανε θεραπεία για ασθένειες όπως διάφορες νευρικές διαταραχές ή διαταραχές της διάθεσης. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι εγγενές στην Ευρώπη, σε μέρη της Ασίας και της Αφρικής και στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Το όνομα του Αγίου Ιωάννη το όνομα του, επειδή ανθίζει γύρω στις 24 Ιουνίου, τα γενέθλια του Ιωάννη του Βαπτιστή, και η λέξη "wort" είναι μια παλιά αγγλική λέξη για τα φυτά.

 

Το εκχύλισμα του St. John's wort χρησιμοποιείται συνηθέστερα για τη φυσική θεραπεία της κατάθλιψης και των συμπτωμάτων, όπως άγχος, κόπωση, απώλεια όρεξης και προβλήματα στον ύπνο. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της αίσθημα παλμών της καρδιάς, της κατάθλιψης, των συμπτωμάτων της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας (ADHD), της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής (OCD), της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής (SAD) και των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.