Τι είναι το Sulforaphane;

Η σουλφοφαφάνη είναι ένα φαινολικό φυτοθρεπτικό με ωφέλιμες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχει αποδειχθεί ότι στοχεύει βλαστοκύτταρα καρκίνου του μαστού, ενώ αφήνει μόνο τα καλά βλαστοκύτταρα. Η σουλφοφαφάνη μπορεί επίσης να μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας σε ασθενείς με καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Μπορεί να ενισχύσει τα ένζυμα αποτοξίνωσης του ήπατος μας, προστατεύοντας τον εγκέφαλό μας, προστατεύοντας την όρασή μας και προστατεύοντας από τις ελεύθερες ρίζες.

Καλύτερη πηγή σουλφοφαφάνης: Μπρόκολο

Το σουλφοραφτάνιο μπορεί να ληφθεί από όλα τα σταυροειδείς λαχανικά, όπως το λάχανο, το κουνουπίδι ή το καλαμπόκι, με το μπρόκολο να είναι η καλύτερη πηγή μακράν. Τα λαχανάκια μπρόκολου μπορεί να είναι έως 25 φορές πιο ισχυρά από το κανονικό ακατέργαστο μπρόκολο.

Sulforaphane from Broccoli

Το μπρόκολο θέρμανσης μπορεί να απενεργοποιήσει το ένζυμο που παράγει σουλφοραφάνη. Αλλά η διαδικασία μπορεί να επανενεργοποιηθεί σε μαγειρεμένο μπρόκολο ψιλοκομίζοντας το μπρόκολο τουλάχιστον 40 λεπτά πριν από το μαγείρεμα ή προσθέτοντας λίγο σκόνη μουστάρδας στο μαγειρεμένο μπρόκολο.

Συμπληρώματα Sulforaphane

Η σουλφοραφθάνη μπορεί επίσης να ληφθεί μέσω συμπληρωμάτων, αλλά τα συμπληρώματα φαίνεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικά από τις συνολικές πηγές τροφίμων. Η βιοδιαθεσιμότητα φυτοθρεπτικών συστατικών μπρόκολου εμφανίστηκε δραματικά χαμηλότερη όταν τα άτομα κατανάλωναν συμπληρώματα από μπρόκολο σε σύγκριση με το σύνολο των τροφίμων.